Vad är Ground Effects?

När bilen är i rörelse, luften som strömmar under den förorsakar i tryck mellan toppen och botten av bilen genererar en kraft som kallas hiss, vilket gör att bilen att stiga något. Lift resulterar i mindre yta av bilens däck är i kontakt med marken, minska dragning och förändra hanteringen av fordonet. Ett fordon i rörelse skapar även dra, vilket fördröjer hastigheten hos ett fordon, eftersom luftströmmarna över, under och runt den.

Ground effekter, även kallat body kits, är förstärkningar knutna till den nedre delen av en bil kropp för att motverka de krafter lyfta och dra. Minska lyfta och dra förbättrar hanteringen och ökar hastigheten på ett fordon. Förbättringen till bil hantering är anledningen till att många tävlingsbilar har marken installerad effekt. Ground effekter inte bara för racerbilar dock, och många bilar på vägarna idag har kroppen installerat kits. En frontspoiler, eller luftintagen dammen ligger under främre stötfångaren på en bil. Främre spoiler minskar lyfta och dra genom att rikta luften mot sidorna av en bil och hindrar luft från att strömma under fordonet. Sidokjolar installeras på rocker paneler under dörrarna och styra flödet av luft bakåt och hindrar luft från att strömma under bilen. Bakre kjolar ligger under den bakre stötfångaren och även förhindra luft från att strömma under bilen.

Ground effekter kan också höja den allmänna utseende och estetik i en bil. De minskar avståndet mellan marken och botten av fordon och skapa ett öppet, sportig, mer aggressiv look. Det finns ett brett utbud av mark effekter body kit att välja mellan och föraren kan ändra utseendet på sin bil på många olika sätt. Även bilkarosser kit kan installeras som ett gör det själv projekt, många ägare välja att få kroppen kit professionellt installerade.

Många biltillverkare säljer även fordon med marken effekter som en del av en premie, sport eller prestanda trim paket. Fördelen med att välja en bil som är det organ kit installerats av tillverkaren att tillbehören skulle omfattas av tillverkarens garanti. Ground effekter installeras som en eftermarknadsprodukt inte skulle omfattas av fordonets garanti och i vissa fall kan garantin bli ogiltig.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.