Vad är Fleet fordon?

Som namnet antyder, flotta fordon är fordon som köps eller hyrs och används i massor av ett företag eller statliga organ. Dessa är typiskt ett populärt märke, lastbil eller van med lätt att få reservdelar och service. Den mest synliga slags flotta fordon inkluderar bussar, taxibilar, utryckningsfordon svar, hyrbilar och lastbilar leverans och är vanligtvis målade i unikt eller företagsspecifika färger för att göra dem lätt igenkännlig. Mindre framträdande flottorna-vanligtvis för statliga eller anställd användning-får inte färgkoordinerade, men vanligtvis innehålla någon typ av identifiering.

Beroende på företag eller organisation, typer av flottans fordon kan vara allt från bilar till skåpbilar till lastbilar. De tenderar att uthärda mycket hårdare användning än personligt ägda fordon på grund av krav på jobb som de är avsedda. Ett enda fordon kan utsättas för konstant användning av ett antal olika aktörer, inte som alla kan använda samma grad av omsorg och uppmärksamhet. Dessutom fordon flotta, av arten av deras pågående operation, är det mer sannolikt att utsättas för mekaniska och kosmetiska slitage. De är också rutinmässigt används för att färdas flera hundra tusen miles (eller kilometer), långt bortom den typiska livslängden för en privatägd personbil eller lastbil.

Spårning, finansiering, underhåll, utbyte eller andra pågående verksamhet i samband med underhåll av en fordonsflotta är erkända fleet management . Regeringar och företag med stora flottor kommer ofta hela avdelningar ägnas fleet management, eller lägga ut arbetet till särskilda företag. I leveransen industrin, till exempel, kan en fleet management Arbetstagarens arbetsuppgifter varierar från övervakning av Global Positioning System (GPS) spårning av fordon för att utföra Automotive diagnostik och kontroller underhåll.

De flesta kommersiella fleet management programs också övervaka körsträcka, bränsleekonomi och annan statistik som rör utförandet av fordon och använda uppgifterna för att optimera rutter och minimera kostnaderna för sådana saker som bränsleförbrukning och underhåll. Spårning av fordon kan också användas för att skapa profiler av vissa förare, om kvantitativ analys av deras resultat. En avgörande aspekt av fleet management avser det slutliga, men oundvikligt, nödvändigt att byta ut gamla fordon mot nya. Eftersom många regeringar och organisationer köper ersättningsfordon flotta i kontanter på ett behov när det behövs, flottor tenderar att bestå av äldre modeller. Finns branschstandard databaser som möjliggör åkerier att rita av fordonens livstid och behöver bytas ut.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.