Vad är Fallen flaggor?

nordamerikanska Railroading terminologi, fallna flaggor är järnvägar som inte längre existerar i sin ursprungliga namn. Vid ett tillfälle fylldes Nordamerika med en varierad överflöd av små järnväg aktörer som gick genom en rad färgstarka namn. Många av dessa järnvägar har försvunnit och då, och anses fallna flaggor. Det finns två sätt på vilka en järnväg kan bli en fallen flagga. I den första meningen är en fallen flagga en järnväg som helt enkelt har upphört att existera på grund av konkurs eller beslut om att gå i konkurs. Som Nordamerika skiftat från att använda tåg till lastbilar, flygplan och personliga fordon för att flytta varor och personer, gick många små regionala järnvägarna i konkurs eftersom ingen använde dem. I många av dessa fall har låtarna fått bli längre i sidan av järnvägen.

Fallen pekar också hända när en järnväg stannar i affärer, men förlorar sitt namn i en fusion. Big järnvägar som köper upp mindre företag kan pensionera sina namn, medan större järnvägar som går samman kan komma upp med ett blandat namn. I fråga om ett mindre bolag slukas av en stor en, blir det ett minskat flagga eftersom dess namn och livré används inte längre. I fråga om en stor fusion, är de ursprungliga företags namn på både järnvägar anses fallna flaggor, även om järnvägarna fortfarande existerar.

Några järnvägar har en ikonstatus i USA. The Baltimore and Ohio Railroad, känd som B O, till exempel, förevigades i brädspelet "Monopol" och blev en symbol för amerikansk Railroading. År 1987 blev det en fallen flagga när det förvärvades av CSX. När det gäller välkända fallna flaggor, har vissa företag försökt behålla varunamn och livré mindre järnvägar de uppslukade, med målet att se till att namnen på de klassiska järnvägar inte ingår i det offentliga rummet.

Många Railroad fans har detaljerade förteckningar över fallna flaggor i USA, tillsammans med många online hyllningar. Den nordamerikanska besatthet av fallna flaggor och historia Railroading verkar förbryllande för många människor som inte är från denna region av världen. Upprinnelsen till denna besatthet tycks ligga i de allra storlek Nordamerika, och det faktum att tågen var en viktig del av vad som gjorde Kanada och USA så mäktiga nationer. Dessutom hade både Kanada och USA vid en tidpunkt ett stort antal mycket små regionala järnvägar som människor hamnade intensivt eftersom de är förknippade dem med särskilda lokaler.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.