Vad är Engine Slam?

Kanske en av de mest skadliga problem fordonets motor kan stöta på är motorn slam. En motor kan bygga upp slam som är fukt kommer in i olja, och i lägre temperaturer, kan fasta ämnen i oljan förvandlas till gelé. Detta problem kan förvärras av högre temperaturer, så kylsystem problem kan också bidra till motorn slam bygga upp. Denna inlåning kan bygga upp och orsaka flera typer av problem, bland annat blockera passagen av oljan till viktiga komponenter i motorn och orsakar onödigt slitage på motordelar, och diverse andra skadliga effekter som kan hota livet på en motor.

läckor som kan orsaka förorening av olja kommer att bidra till motorn slam bygga upp. När slammet har byggts upp i cylinderhuvudena eller små passager i motorblocket kallas gallerier. När dessa gallerier bli igensatta, svälter människor motorn olja som krävs för korrekt funktion. Med mindre motorer och motorutrymmen-kombinerat med komponenter i aluminium som hade en högre värmeöverföring och utsläppskrav som krävs högre temperaturer motorn-olja har blivit mer känslig för överhettning och därmed bildandet av motorn slam. För att bekämpa detta problem, har syntetiska oljor tagits fram för att eliminera föroreningar och alltför bygga upp. Detta har säkert bidrar till att hålla ansamling lägre, kommer det inte eliminera problemet. Regelbundet underhåll utöver tillverkarens rekommendationer kan behövas, eftersom vissa motorer har en benägenhet att motorn slam. Kylmedel system som inte fungerar kan vara en stor bidragsgivare till motorn slam, så regelbundet underhåll och kylvätska spolning är ett bra sätt att förhindra att motorn slam bygga upp. Regelbundna oljebyten kan också bidra till att förhindra att bygga upp, men igen kommer det löser inte problemet helt.

Om motorn slam uppbyggnad förekommer i din motor, det finns verkligen inga kostnadseffektivt sätt att åtgärda problemet. Många motorer kan ta upp om motorn slam blir ett problem, och motorbyten kan vara det enda botemedlet. Slam kan ibland vara rengöras med motorn isär och använda fotogen för att bryta upp slam, men detta är verkligen inte ett kostnadseffektivt alternativ och det kan leda till sin egen uppsättning problem.

När du köper en begagnad bil, kom ihåg att fordon som tidigare använts i hyra flottor eller leasing fordon kan vara mer mottagliga för slam bygga upp på grund av spottier underhållsplaner. Bilar som drevs främst för korta eller pendlar kring körningen kan också vara känsligare för slam problem, och att bekämpa detta problem, bör ett fordon som tas under en längre köra regelbundet till ordentligt värme motoroljan.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.