Vad är Casual Carpool?

A casual Carpool är ett intressant koncept som har uppstått på grund av det stora antalet förare som måste pendla till avstånd långt hemifrån på regelbunden basis. Motorvägar inrättas ofta med Carpool eller köer diamant, som kan användas av pendlare med två till tre eller flera passagerare. Dessa gör ett teoretiskt pendla gå snabbare. Även många avgiftsbelagda broar avstå från avgiften för dem som bilpooler, vilket resulterar i lite pengar som sparas in av föraren. I stället för den mer formella Carpool överenskommelser mellan vänner eller kollegor, en ledig Carpool, även kallad slugging, är informellt arrangeras. Människor som ofta av webbplatser för att snabbt hitta en tur till staden de behöver, och ryttare inte behöver betala förare några pengar. Dem som letar efter en tur bara scanna webbplats för sitt område, och kan kommunicera med en förare kvällen innan. Vanligtvis det enda de behöver är att vara på en angiven plats inom en viss tid, så att förarna inte behöver gå ur vägen för att plocka upp människor i olika områden. Casual Carpool platser är vanligtvis bredvid motorvägen entréer. En person kan avtala den avslappnade Carpool att vara garanterad en plats, eller att han eller hon kan få ta sina chanser genom att visa upp på en avslappnad Carpool webbplats. Det är ofta först till kvarn får först mala "deal. Föraren kommer endast att ta de människor som dyker upp först. Således tidigt casual carpooler fångsterna oftast rida om ingen formell överenskommelse finns med föraren. Detta kan innebära att vissa människor inte kan få skjuts. Ändå har den avslappnade Carpool fungerade så bra i de flesta förortsområden med en stor pendling befolkning som man kan i regel snabbt hitta en resa till en storstad. Den casual Carpool är en bra idé, men vissa författare i denna fråga citera det som en helt säker transportsättet. I verkligheten kan det inte vara helt säker, eftersom du inte vet föraren sin körning förmågor, kan och potentiellt vara ansluter med ett rovdjur. Webbplatser ofta rate casual Carpool förare. Av säkerhetsskäl är det bäst att inte acceptera en tur från någon som inte är känd genom regelbunden casual carpoolers.

A casual Carpool kan arbeta både morgon och kväll timmar pendla. Eftersom människor har olika scheman, betyder det att man inte kan åka med samma förare på morgonen som man gör på kvällen. Om en BROAVGIFT förväntas, trots Carpool status, det anses vara god etikett att ge ena hälften till en tredjedel av avgiften, beroende på hur många totalt passagerare i bilen.

Några andra etikett regler gäller för den som vill prova en casual Carpool. Du bör tillåter förare att inleda samtal. Vissa människor egentligen inte gillar att prata när de kör, medan andra kanske vill dela sina liv berättelser med dig. Överväg storlek andra passagerare. Om du ska resa i en bil med tre personer, och en person är längre än dig, ge dem framsätet. Chattar inte för kontroversiella ämnen eller kritiserar förare, och dessutom inte slå på radion utan att be om tillstånd. Vill komma i tid så du kan förlora din rida på annat sätt, och inte be chauffören att gå ut på sin väg.

De flesta Internet webbplatser som erbjuder tillfälliga Carpool listor och platser även platser för att rapportera förare som orsakar problem. Du bör definitivt ANTECKNA antal registreringsskylt människor som har trakasserat dig, eller som har drivit så dåligt att du fruktar för ditt liv. Även om du är i en olycka i en avslappnad Carpool, ska du definitivt den fullständiga informationen om föraren om du har skador.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.