Vad är Bumper Cars?

en radiobil är en bil avsedd att användas i en nöjespark ride kallade radiobilar, där flera bilar släpps lös på en sluten bana. Teoretiskt sett är målet med radiobilar är att flytta runt banan, med säkerhetssystem i bilar skydda människor i händelse av en kollision, men de flesta förare föredrar att spendera sin tid på resa rammar varandra. Radiobilar har funnits sedan 1920-talet, och rida var oerhört populär mellan 1920 och 1950.

Early radiobilar hade var sin egen motor, med en enkel bil som omges av en stor gummidämpare till ger skydd i händelse av en krasch. Styrmekanismen var enkel, och bilarna var oftast trög och svår att styra. Den Lusse Auto-Skooter och Dogem var båda populära modellerna. Moderna radiobilar är elektriska, som följer sin ström från nät i golvet eller taket för skjutsen, som kan aktiveras och avaktiveras vid behov, även om styrningen är ofta lika blöt som sina motsvarigheter 1920.

A radiobil rida har vanligtvis ett golv som är konstruerad för att minska friktionen, vilket gör att bilarna glida runt lätt och material som grafit kan strös på golvet för att minska friktionen ännu mer. Vissa rider görs på is, en ännu slipperier yta. Riders är upptagna ut på tur i en stor grupp, strömmen är aktiverad, och radiobilarna löpa under en viss tid innan strömmen stängs av igen.

Många radiobil ritter är utformade för att mycket försiktigt, så ganska unga barn kan använda dem utan risk för skada. Det finns vanligtvis lite höjd och krav på vikt, men som är avsedda att skydda människor som är för kort eller för ljus för att vara säker på en radiobil. Dessa turer är också rekommenderas inte för gravida kvinnor, eftersom det finns risk för svåra följder som kan skada fostret utvecklas.

Många nöjesparker inkludera radiobilar i deras attraktioner. Nöjesparker i fasta platser kan ha ganska utarbeta uppställningar, medan man reser mässor kan ha enklare, mer strippad version av radiobilar för sina stamgäster. Som regel är dessa turer är ganska säker så länge underhållsplanen följs och driver skjutsen enligt tillverkarens direktiv. Riders måste också vara försiktig med att låta yttersta för att sticka ut från sina radiobilar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.