Vad är Boat kantring?

Boat kantring är en segling nödsituation som uppstår när en båt välter så långt att det blir oförmögen att röra sig. Klassiskt, måste en båt spets med 90 grader eller mer betraktas kapsejsade. Processen för att stabilisera en kapsejsade båten och tippa det på plats kallas rätande. Om en båt som faktiskt fälls över så att kölen är vänt mot himlen, har man "vänt sköldpadda", och det kan vara mycket svårt att få båten rätt köl igen.

Ju mindre båt är det mer sannolikt båt kantring kommer att bli, men stora båtar och till och med jättelika fartyg inte är undantagna. En mängd olika faktorer kan orsaka en båt för att välta, inklusive grov vågor, kraftiga vindar och dålig hantering. De flesta båtar kan rätta sig själva när de blir 30 grader eller mindre ur balans, eftersom vikten av fartyget är avsett att främja en upprätt position. Vissa fartyg kan själv rätta till vid mer extrema vinklar, och dessa båtar är ofta rekommenderas för användning av människor som är bara att lära sig att segla, eftersom de kan vara säkrare att hantera. När båten kantring inträffar, Det innebär en rad risker. Båten kan drabbas av allvarliga strukturella skador, såsom förlora sin mast eller delar av kroppen, och det skulle kunna översvämningar och sjunka, till exempel när de är öppna ventilerna fyllas med vatten som fartyget capsizes. Kantring kan också leda till översvämningar i delar av båten, som kommer att bli kladdigt, även om det inte orsakar allvarlig skada, och på båtar med elektroniska komponenter kan båten kantring skapa ett fel i den elektriska system.

Det är möjligt att rätta en båt som har kantrat. Små båtar som kanoter och kajaker kan ofta rättas till av en enda person, medan större båtar kan kräva insatser för fler människor. Boating säkerhet organisationer rekommenderar ibland att människor medvetet kantra sina båtar under övervakning i trygga, lugna vatten så att de kan få en uppfattning om vad kantring känns, och hur en viss båt handtag, eftersom varje båt capsizes annorlunda. Uppleva den händelse en gång kan också få folk att känna sig säkrare när det händer i en oplanerad situation.

Några markanta historiska capsizings inkluderar även Andrea Doria 1956 och USS Oklahoma på Pearl Harbor 1941. Öden dessa stora fartyg illustrera att några fartyg som är helt immuna mot kantring, och att alla seglare kan dra nytta av utbildning i säkerhet så att de vet vad de ska göra i en båt kantring, och hur man undviker förhållanden som kan orsaka en båt till kantring.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.