Vad är Batmobile?

Batmobile är egen bil av Batman, en serietidning och film superhjälte som vandrar på gatorna i den fiktiva staden Gotham försprång ut rättvisa. Något unikt för en superhjälte, är Batman en vanlig man som använder teknik och avancerad utbildning, snarare än övermänsklig förmåga att utföra en rad uppgifter. Den Batmobile är ett viktigt verktyg i sin arsenal och gav honom möjlighet att resa säkert och snabbt genom gatorna, och det har blivit en ikon del av Batman legenden.

Batman själv infördes i tecknad form 1939, och Batmobile fördes in i serier i samma år. När Batman gjorde hoppa till tv, blev ikoniska 1966 Batmobile, som egentligen är en modifierad Lincoln Futura, ett viktigt inslag i serien. Under årens lopp har Batmobile gått igenom ett antal varianter på skärmen och i serietidningar, även om det fortfarande flera viktiga egenskaper. med att utrusta med Batman är ju ganska mörk persona, är det Batmobile klassiskt svart, men Vissa versioner har rött, och det har ofta utarbeta fenor som är utformade så att det ser mer ut som en fladdermus. Fordonet är beväpnade med starka motorer som gör det möjligt att accelerera snabbt och bära en tung last. Många versioner av Batmobile har utrustats med jetmotorer, och sittbrunnen fordonets innehåller ett antal funktioner, inklusive dator linkups, kriminalteknisk utrustning och vapen kontrollsystem.

Batman arbetar hårt för att behålla sin hemliga identitet , dölja Batmobile och annan utrustning i hemliga platser som är mycket svåra att nå. Hans butler, Alfred, bistår honom med att bevara hans hemliga identitet, så att de flesta i världen är han känd som Bruce Wayne, en kraftfull Gotham affärsman. Klassiskt, är det Batmobile förvaras i Bat Cave, tillsammans med andra verktyg av superhjälte handel.

är några personer som är intresserade att höra att Batmobiles som visades i live action omgångar av serien har varit riktiga fordon, med varierande grad av funktionalitet. Som sofistikerade Batmobile och dess utrustning har ökat, besättningen har tvingats att skräddarsy tillverka bilar med mycket hög kostnad och moderna versioner av Batmobile har färdats på vägen som PR-verktyg för filmerna. Naturligtvis bränsleekonomin av Batmobile är extremt låg, och det inre av det fungerade fordon är faktiskt mer ut som en racerbil, med system för brandbekämpning och andra omfattande säkerhetsutrustning för att skydda förarna.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.