Hur jag fickparkera?

Att lära sig fickparkera är det svåraste att lära sig att köra för många människor, och även vissa människor som har kört i år är inte bekväm med parallella parkering. I själva verket visar en förmåga att fickparkera är inte alltid nödvändigt att få ett körkort, men aldrig lära kompetens kan vara ett stort handikapp för en förare. Följande råd kan hjälpa ta mysteriet och stressen från att lära sig fickparkera.

Först, när du försöker fickparkera, slappna av och ta din tid. Börja öva på gator som inte är upptagen, och börja med parallella parkering på stävja utan omgivande bilar. När du har bemästrat att försöka parallella parkering bakom en parkerad bil, sedan mellan två bilar med mycket utrymme mellan dem. Övergå till mer krävande parallell parkering situationer när du känner dig bekväm med enklare svängar. Att fickparkera bakom en annan bil, sätta på blinkers och dra upp bredvid den andra bilen så att din bakre stötfångare är anpassad med deras. Om du är parkering mellan två bilar, rycka upp bredvid den första så att du kan tillbaka till platsen. Därefter ställa din bil på baksidan samtidigt som bromsen. Kontrollera att vägen bakom dig är fri från varje fordon som du kanske tillbaka till. När du släpper bromsen sakta, förvandla dina hjul kraftigt mot trottoaren så att din bil rullar i den riktningen. Du måste vrida mer markant om du försöker att passa in i ett mindre utrymme, och man måste lära sig exakt hur din bil handtagen för att veta hur snäv en vändning är nödvändig. Din förmåga att fickparkera kommer att förbättras med praxis.

Igen, gå långsamt, och mäta vinkeln på din bil som du säkerhetskopierar till platsen, se till att det går där du vill att den ska gå. Det är okej att sluta helt att bedöma din vinkel. Justera ratten när du säkerhetskopiera till att du är exakt passar bilen till parkeringsplatsen.

Medan parallell parkering, hålla ett öga på vägen och din omgivningar. Titta på dina speglar, se till att dina fönster är tydliga, och vara medveten om andra förare. Kom ihåg att behålla lugnet och ta din tid. Om du känner att du är en dålig vinkel eller inte har tillräckligt med utrymme för att avsluta parkering utan att stöta andra bilar, kan du behöva dra ut och börja om. Idealet är en parallell parkerad bil cirka sex inches (15 cm) från trottoaren, och, naturligtvis, parallellt med trottoaren.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.