Vilken var Concordski?

Concordski var en västeuropeisk smeknamn på den sovjetryska Supersonic flygplan kallades Tupolev 144, liknande modelleras till det brittisk-franska Concorde. I en tid när Amerika, Ryssland, Storbritannien och Frankrike deltog i en teknik tävling, Concordski representerade möjligheter till förnyelse av Sovjet över andra nationer. Störtade planet under mystiska omständigheter under en flyguppvisning 1973, alltså rusat förhoppningar Tupolev framgångar med jet plan.

Utveckla och verkstadsindustrin som en trygg, realistisk, stor kapacitet flygplan som kan transportera människor och varor vid hastigheter över ljudets hastighet var ett prestigefyllt och viktigt företag. Alla de utvecklade länderna i världen i de undersökta 60s aerodynamik och mekanik mot slutet av byggnaden, provning och tillverkning av en stor, Supersonic flygplan. Inte förrän på Paris Air Show år 1973 tog emot utvecklare har en chans att visa upp sina modeller: den engelsk-franska Concorde och ryssarna den Tu144, det Concordski. En sådan trycka konkurrens föds industrispionage bland fraktionerna och skapade privat spion program. Det ryktades att ryssarna hade stulit planer för Concorde. Den Concordski hade några individuella egenskaper, såsom bedriver sin motor på flygkroppen istället för på vingarna. Det läggs också mindre vingar, eller Canards, för att stabilisera fordonet. Det var nyfikenhet över dessa Canards som så småningom ledde till en katastrof på 3 juni 1973 i Paris. Båda jetplan hade redan transporterar varorna, men detta var ett tillfälle att få slut på rivaliteten genom att uppkalla en vinnare i kapacitet, prestanda och nåd.

Tyvärr, den franska skickade upp en liten Mirage jaktplan med avsikt att spionera på funktionaliteten av Canards under flygning, unbeknownst till Concordski pilot. En molnig dag, förlorade Mirage spåret i Tu144 som stigit i en brant stigning, vilket är en dynamisk förmåga. Ödesdigert fann flygplan sig på motsatta vägar med kollision överhängande. Den Tu144 dove kraftigt, som strandade motorerna. Även om det undvek första kollisionen, kunde knappt starta motorn i tid för att dra upp från att krascha, och sluta lägga sådan kraft av själva planet att den gick isär i luften. Denna olycka dödade sex personer på planet och åtta med sitt skräp.

Evenemanget ensam inte kraft Tupolev att överge tillverkning. År 1977 var de säker nog för att börja flyga passagerare. Men en krasch som året, nära Alma-Ata flygplatsen, förstört deras rykte så att de upphörde byggandet av Concordski 1985. Även om Concordski slå Concorde i första att bryta ljudvallen som ett trafikflygplan, 1969, kan man säga att det förlorade längre loppet att bli en möjlig och lönsam jet trafikflygplan.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.