Vad är utombordsmotorer?

Utombordsmotorer används för att driva båtar genom vattnet vid hastigheter snabbare än någon åror. Motorerna finns i en mängd olika effektnivåer används till allt från små roddbåtar till stora fiskebåtar, även om de alla har liknande drag av att vara självförsörjande framdrivningssystem fäst vid en båt.

Utombordsmotorer komma in både el och bensin drivna versioner. De elektriska versionerna är i allmänhet mindre och ger mindre hästkrafter i utbyte mot en lugnare resa. De är fördelaktigt för mindre vattenskotrar, eller för fiske för att begränsa buller som kan skrämma bort fisk. Bensin drivna utombordsmotorer, å andra sidan, är högre men kan ge mycket mer makt. De börjar så lågt som två eller tre hästkrafter för små båtar och kan nå långt in på hundratals makten stora fiskebåtar. En annan möjlighet för ökad makt för en båt att ha flera utombordare. Det är inte ovanligt att se en stor fiskebåt som drivs av två eller fyra snurror alla är anslutna till samma ratten.

För bensin-drivna utombordsmotorer finns både två-och fyrtaktsmotorer. Fyrtaktsmotorer ge en renare och jämnare gång, medan tvåtaktsmotorer är generellt mer kraftfull men bullrigare och bidra till ytterligare miljöförstöring. Några vattenförekomster endast tillåta renare och tystare fyrtaktsmotorer, och trenden går mot fyrtakt modeller i framtiden. Högpresterande motorbåtar, å andra sidan, stor nytta av den extra kraft, så två slag är alltid det självklara valet.

Utombordsmotorer ge styrning av bokstavligen vrida sig. Vissa har en inbyggd roder att styra vattenflödet även när propellern inte vänder. På större båtar, är motorerna ibland knuten till en ratt för att ge de nödvändiga befogenheterna för att sådana stora motorer. Mindre utombordsmotorer har ofta en spak att båten operatören vänder för hand för att styra motorn och båten.

Utombordsmotorer är generellt mycket tåliga och kan förväntas under lång tid, men lämplig vård krävs fortfarande. De två största hoten är värme och kol. Ägarna bör alltid se till att motorns kylsystem som arbetar mot värme. De flesta utombordare spola mycket vatten de sitter i för att kyla motorn, och en synlig kvist av vatten kan ses ut ur motorn. Att minska kol build-ups i motorn finns ett antal tillsatser som kan läggas till bensin tanken eller det kan föras till en mekaniker för service. Med denna vård kan utombordsmotorer ge många år i tjänst för sina ägare.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.