Vad är ett sökmönster?

ett sökmönster är ett system som används i en sökning för att underlätta den mest ändamålsenliga, effektiva och framgångsrika söka möjligt. Flera företag design mjukvara som kan användas för att utforma sökmönster, och det är också möjligt att kartlägga en för hand. När folk sig ut på en sökning, de nästan alltid stanna för att skapa ett sökmönster första, av skäl som sträcker sig från säkerhet till en önskan att undvika att störa den naturliga miljön.

Flera mål måste uppnås med en effektivt sökmönster, och dessa mål kan variera beroende på syftet med sökningen. Identifiera ett område av intresse och se till att det är helt täckt är kritisk, naturligtvis, liksom beslutet att vidta åtgärder för att bevara miljön där sökningen sker. Bevarande säkerställer att tecken inte förstörs i processen för att söka, och att jakten inte stör människor och djur som lever i området som söks.

Tid kan också vara en faktor, som vissa situationer som försvunna personer är tidskritiska. En annan fråga som omger förändringar i miljön som kan försummar att söka, till exempel en längre tid mellan att söka och när de föremål som senast var synskadade, eller svåra väderförhållanden som gör det svårt att hitta offer för en lavin. När forskare söker efter saknade eller försvunna personer, de använder all tillgänglig information för att beräkna det mest sannolika position försvunna personer, och de skapar en strålande sökmönster som fokuserar på detta område. Vanligtvis, i linje med mönstret överlappar något, så att varje område får två passager. Sökmönster kan också användas för att söka efter teknisk bevisning, mineraler, arkeologiskt material av intresse, och så vidare.

flygplan, båtar och människor till fots kan alla användas för att utföra ett sökmönster. Flygplan och båtar är ofta de enklaste objekt att söka med, eftersom en mycket exakt ovanför kurs kan ställas och följas. Använda transpondrar på farkosten, kan lotsen eller befälhavaren se till att alla delar av nätet är täckt, och ge korrekt information när objekt eller en person av intresse finns. Flygplan och båtar kan även utnyttja verktyg som värmekameror, radar, och så vidare för att retas objekt ur ett trångt och omfattande miljö.

Searchers till fots, hästryggen, bil eller cykel kan behöva göra utsläppsrätter för att klara av terrängen. Denna typ av sökning kan garantera att varenda centimeter av marken är täckt, vilket kan vara avgörande när man söker efter föremål som är svåra att identifiera, men det krävs också mycket energi, arbetskraft och tid. Manuella genomsökning av denna typ är ibland utförs när sökningen är liten, eller när den overhead sökmönster har identifierat ett område som kan innehålla en närmare granskning, till exempel en del av en sluttning med tecken på skidspår, eller ett område för störningar i den marken.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.