Vad är ett oktantal?

ett oktantal är ett tal som speglar ett bränsle motstånd mot knackning. Knocking uppstår när bränsle combusts förtid eller exploderar i en motor, vilket ger en distinkt ljud som liknar knacka, skramlande, eller pinga. Engine knock vara oönskat, eftersom det kan orsaka skador på motorn, och det indikerar att motorn inte körs så effektivt som det skulle kunna vara. Många motorer kommer med konkreta rekommendationer oktantalet. P

oktantal erhålls genom att testa ett bränsle under kontrollerade omständigheter. Två olika typer av oktantal kan erhållas: forskning oktantal (RON) eller motoroktantal (MON). Dessa siffror har erhållits genom att testa bränslen i olika omständigheter, med MON att särskild tonvikt på motorn för att se hur bränslen utför under besvärliga förhållanden. Oktantalet betyg på en bensinpump ofta speglar ett genomsnittligt värde. Dessa siffror är kalibrerad mot en skala. Två kemikalier, heptan och iso-oktan, används för att skapa riktmärken på skalan, med heptan är noll, och iso-oktan är 100. När ett bränsle testas i en motor, är det jämfört med en blandning av heptan och iso-oktan för att se vilken blandning passar bäst för den bränsleprestanda. Om blandningen innehåller 20% heptan och 80% iso-oktan, till exempel, kommer bränslet har ett oktantal på 80. Oktantal kan justeras genom att tillsatser i bränslet som kommer att justera nivån på knock. Det är möjligt att ha ett oktantal än 100, som iso-oktan är bara en punkt på skalan. Högpresterande bränslen har ofta mycket höga oktantal. Rocket bränslen, till exempel, har oktantal över 100. Ju högre oktantal, desto mer tryck bränslet behöver för att förbränna. Detta är önskvärt, eftersom målet är att förhindra faktisk explosioner, och i stället skapa kontrollerad antändning av bränslet. Om en låg oktan bränsle läggs i en motor avsedd för högoktanigt bränsle, ska bränslet orsaka explosioner, skador på motorn, eftersom motorn sätter stor press på bränsle vid design.

är Drivers vanligtvis sysslar med oktantal, eftersom de behöver för att välja det bästa bränslet för fordon. Som regel är det bäst att följa rekommendationerna från fordonstillverkaren. Putting högoktanigt bränsle i en bil avsedd för bränsle med lägre oktantal är inte särskilt produktivt. Omvänt, vissa bilar är avsedda att köras premie bränsle kan köras på vanliga, eftersom oktantalet skiljer sig med en typisk liten andel, även om föraren bör vara medvetna om att detta kan orsaka skador på motorn, och denna praxis är i allmänhet inte rekommenderas.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.