Vad är ett fönster Regulator?

Window tillsynsmyndigheter är komponenter som gör det möjligt att sänka och höja fönsterglas i ett fordon som helst. I vissa fall är tillsynsmyndigheten manuellt, vilket kräver en person att driva rörelse tillsynsmyndigheten med en vev. Oftare i dag, ett fönster regulator är en automatisk funktion som aktiveras genom att trycka på en vippbrytare eller en knapp som finns på armen resten av bildörr närmast fönstret.

För de flesta fordon är ett automatiskt fönster regulator systemet konfigurerat så att föraren kan kontrollera förflyttning av alla fönster i bilen eller lastbilen. Detta möjliggör effektivt förare att anpassa fram-och baksätet fönster utan att använda manöverknappar som varje passagerare fönstren i fordonet. De flesta märken och modeller fortsätter att ha enskilda kontroller i närheten av varje fönster, så att passagerare att öppna eller stänga den närmaste fönstret utan att tära på föraren att hantera uppgiften. Före mitten av 20th Century, ett fönster regulator drevs vanligtvis med hjälp av en vev. De vevar var belägna på en plats längs dörrpanelen, vilket gör det enkelt för alla som sitter vid fönstret för att helt enkelt ta tag i veven och vrid medsols eller motsols för att öppna och stänga fönstret. Eftersom vev vände, en tallrik stödja ett glasfönster skulle minska eller öka fönstret till önskad position. Byggandet av vev gjort det möjligt att placera fönstret så det var helt stängd eller öppen, eller öppnas på en nivå som var till belåtenhet för passagerare eller förare. Genom 1960-talet, makten fönster tillsynsmyndigheten var att få stor uppmärksamhet. Hellre än att driva systemet med en vev, denna nya innovation har gjort det möjligt att öppna och stänga bilens fönster röra en strömbrytare eller en knapp på en styrning. Ursprungligen erbjöds denna tjänst som en extra eller lyx på många märken och modeller. Men i slutet av 1970-talet ansåg de flesta fordonstillverkare införandet av makt fönster som standard.

Med tiden kom bakrutan tillsynsmyndigheten i allmänt bruk. Tillsammans med fönster belägna nära sittområde för förare och passagerare, blev förmågan att höja och sänka bakrutan på en SUV, minivan, eller kombi önskvärt att konsumenterna. Detta alternativ ansågs också en fabrik extra på en gång men nu är vanligtvis ingår som en grundläggande del i bilar som säljs idag. Som med alla typer av mekaniska komponenter, ett fönster tillsynsmyndighet innebär hållbar slitage efter år av upprepad användning. Ursprunget till problemet med en effekt fönster regulator bygger vanligen i liten motor som styr rörelsen i fönstret. När motorn börjar slitas ut, får tillsynsmyndigheten reagerar inte så effektivt att trycka på en knapp. Ofta ersätter motorn återställa full funktionalitet.

Det finns dock situationer där problemet med regulatorn är mer komplicerat än bara en sliten motor. När detta är fallet, byta hela regulatorn kan vara nödvändig. Beroende på märke och modell på fordonet, som ersätter ett elektriskt fönster regulator kan vara ganska dyra.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.