Vad är ett deplacement Hull?

Det finns två viktiga typer av motorbåtar skrov: ett deplacement skrov och en planande. En båt med ett deplacement skrov kan normalt identifieras genom att en djup V form till dess botten, eller skrovet. Denna typ av skrov är utformad för att driva igenom vatten, flytta eller tränger undan vattnet i en proportion som motsvarar vikten på båten. Planade skrov, å andra sidan, är utformade för att glida fram längs vattenytan, undantränger betydligt mindre vatten i sin passage. kan Förskjutningen skrovet beskrivas som flyter i vattnet, även när det pågår. En planande, dock rider ovanpå vattnet. Således kommer ett deplacement skrov generera betydande kölvattnet eller vågor akter på rörelsehastighet, medan en planande genererar mycket mindre av en tankeställare. På grund av minskad friktion i rörliga ovanpå vattnet istället för genom det kommer en båt med en planande vara väger betydligt mindre, och är betydligt snabbare än ett deplacerande skrov farkoster av samma längd.

A fartyg med ett deplacement skrov skall normalt ha en större motor än kommer en planande. Motståndet i vattnet mot djupare skrovet kräver naturligtvis mer makt att övervinna. Planade skrov, i deras förmåga att tränga undan mindre vatten, kräver betydligt mindre energi för att få bättre fart när man rider över vattnet snarare än genom den.

Deplacement skrov båtar är vanligtvis tunga fartyg med stora motorer. Trålare är ett mycket bra exempel på en båt med ett deplacement skrov. Eftersom en båt med ett deplacement skrov rider lägre i vattnet, kan böja spray inte bara obehagligt, men riklig. Höga fören på en trålare-typ skrov förhindrar vissa böja spray når passagerare och Inre utrymmen. Den modernare blossade fören viss omfördelning skrov uppnår samma sak, med däck i fören flammande ut över vattnet. En klar nackdel för den förskjutningen skrovet är dess tendens att vältra sig i nästan alla typer av sjöss, även vid rörelsehastighet. Även mer stabil på hastighet, ett deplacement skrov är fortfarande beroende av rörelse i vattnet eftersom skrovet sitter djupare i vattnet. Rörelsehastighet, ibland kallade styrfart är i huvudsak den mest bränsleeffektiva hastighet för en specifik vikt och längd på båt.

p

Deplacement skrov är avsedda för tyngre laster och för att säkert hantera tyngre hav och högre vindar. Planade skrov, på grund av sin grundare skrovet struktur är inte konstruerade för hög sjö, blir mindre kontrollerade när studsande från våg till våg. En flytande skrov är, uppenbarligen, mycket lättare att manövrera än en luftburen skrov.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.