Vad är ett Light Rail Train?

Designade som ett kostnadseffektivt, låga utsläpp form av Mass Transportation, spårvägssystem ofta finns i urbana områden. En spårvägar tåg anses ofta vara ett mellanled mellan en spårvagn eller vagn system och tunga järnvägstransporter som traditionell tåg. Snabbspårväg är en flexibel form av massa transporter som kan köra mitt i gatan trafik på spår eller skiljas helt från vägarna, vilket gör att stadsplanerare gott om utrymme att manövrera vandringsleder i befintliga strukturer.

Efter svepande popularitet bil började stabilisera sig i mitten av 20th Century, planerare och ingenjörer började ägna mer uppmärksamhet åt begreppet effektiv Mass Transportation. Även bilar får personlig frihet att resa, ökade befolkningen i städerna snabbt gjort det uppenbart att behovet av resealternativ, särskilt i stadsmiljö. Termen snabbspårväg myntades på 1970-talet för att beskriva system för transport som skulle vara fria från vägtrafiken, till skillnad från bussar, men lätt integreras i stadens gator, till skillnad från traditionella järnvägar. är en snabbspårväg tåg avsedd för att göra resandet både bekvämt och effektivt för stamgäster. Normalt har en snabbspårväg tåg lägre kapacitet än en järnväg persontåg, men kan ta betydligt fler passagerare än en buss eller vagn, tack vare flera tågvagnar. Insidan av en snabbspårväg tåg liknar ofta som en tunnelbana, med både sittplats och ståplats förfogande för att tillgodose stora folkmassor. att rida en snabbspårväg tåg, passagerarna köper vanligtvis en biljett eller pass, beroende på reglerna i transiteringssystemet. Många lätta järnvägssystem erbjuda daglig, veckovis eller månadskort till rabatterade priser, för att uppmuntra systemanvändning och belöna frekventa resenärer. I stora städer är det också vanligt att rabatterade priser som skall erbjudas till studenter, pensionärer och äldre stamgäster. För dem som vill planera för alla resor med tåg, många light rail system erbjuder en upplysande webbplats som listar biljettpriset information samt tidtabeller och kartor. I många städer, till snabbspårvägar koordinater stannar och överföringar med andra kollektivtrafik metoder såsom buss, tunnelbana, och även flygplatser, förse kunderna med fler destinationer.

Över hela världen har lätta järnvägssystem ökat i popularitet sedan mitten av-20-talet som befolkningen ökar har drivit fram behovet av snabb, pålitlig Mass Transportation. Staden Edmonton i Kanada antog en av de tidigaste spårvägssystem tåg år 1978, med bilar som ursprungligen utformats för Frankfurt gångtunnlar i Tyskland. I USA, pendeltåg tåg system vunnit stor popularitet under sent 20th century, vilket ledde till byggandet av mer än trettio system i hela landet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.