Vad är en tändningslåset?

bilens tändningslås tjänar flera syften. Först, det låter dig styra effektförbrukningen för många av bilens tillbehör, förhindra tillbehör från att rinna ner CA batteriet när bilen står parkerad en längre tid. Tändningen fungerar också mycket större syftar till att koppla startmotorn till batteriet, vilket gör att batteriet att skicka en kraftfull ökning av el till startmotorn när bilen startas.

Termen tändning switch är ibland även för att hänvisa till två mycket olika delar: låscylindern i vilken nyckel sätts, och elektronisk switch som sitter bakom lås cylinder. I vissa bilar är dessa två delar kombineras till en enhet, men i andra bilar de förblir separata. Det är lämpligt att kontrollera bilens shop manual innan du försöker köpa en tändningslåset, så att du köper rätt del.

För att starta en bil, måste motorn svarvning. Därför dagarna före tändning växlar, hade bilmotorer vändas med en vev på framsidan av bilen för att starta dem. Startapparaten utför samma operation genom att vända motorns svänghjul, en stor, platt skiva med tänder på ytterkanten. Startmotorn har en växel som bedriver dessa tänder när det drivs, snabbt och kortfattat vrida på svänghjulet och därmed motorn.

Tändningen allmänhet har fyra lägen: off , tillbehör , , och start . Vissa bilar har två av positioner, off och lås , man stänger av bilen, och den andra ger nyckeln tas bort från tändningen. När nyckeln vrids till tillbehör position, vissa tillbehör, såsom radio, drivs, men tillbehör som använder för mycket batteri, såsom fönster motorer, är fortfarande förbjudet i syfte att förhindra bilens batteri hade neutraliserats. Den tillbehör position använder minsta batterierna när motorn inte är igång, vilket är anledningen till drive-in biografer rekommenderar att bilen stå kvar i tillbehör mode under filmen.

om ställning vänder på alla bilens system, inklusive system som bränslepumpen, eftersom det är läge tändningen kvar i medan bilens motor körs. Den start position är fjäderbelastade så att tändningen inte kommer att vara där när tangenten släpps. När nyckeln sätts i tändningslåset låscylinder och vände sig till start position, aktiverar startmotorn, när tangenten släpps, återgår det till om position, skärning ström till startmotorn. Detta beror på att motorn fungerar på en hastighet som startmotorn inte kan matcha, vilket innebär att startmotorn redskap skall fällas så snart motorn är igång på egen hand.

Antingen tändningslåset eller låscylindern kan misslyckas i en bil, men båda omständigheter har mycket olika symptom. När tändningen misslyckas, i allmänhet elektriska ledningar eller plasthölje utvecklar problem. Bilen får inte slå på och /eller starta när detta sker. Även fjäderbelastad start position kunde inte fungerar, varvid startmotorn inte kommer att medverka om inte nyckeln manuellt vände tillbaka till om position. När låscylinder brister dock driften av själva nyckeln blir problematisk. Om tumlare blir strippad kan låscylinder kunna vända sig med någon nyckel, eller du kanske kan ta bort nyckeln när bilen är på. Om tumlare börjar flytta får låscylinder tur inte. Ibland nyckeln kan tas vickade tills låscylinder vänder, men det är viktigt att komma ihåg att detta bara är en temporär fix.

Byta en Tändningen kan vara svårt företagande, särskilt i nyare bilar, på grund av stöld-enheter som används i bilar. När tändningen är skild från baksidan av låscylinder, kan bilen startas med en skruvmejsel, vilket gör det nödvändigt att denna växel vara svårt att få till. Det är viktigt att konsultera en butik manual innan du försöker denna typ av reparation, som stöldskyddsutrustning kan kräva speciella verktyg, försöker att ta bort en tändningslåset utan rätt verktyg kan göra bilen obrukbart.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.