Vad är en svängradie?

En bra svängradie kan vara viktigt för dig när man överväger en ny bil eller lastbil. Generellt hänvisat till de trängsta vända ett fordon kan göra. Den svängradie för ett fordon beror på flera faktorer. En uppenbar faktor som bestämmer svängradie av ett fordon är bredden och hjulbasen-det vill säga hur långt de främre däcken är. Allt annat lika, en mindre axelavstånd erbjuder en svängradie. Omvänt kommer en stor hjulbas, såsom de på stora lastbilar, har en större svängradie, oavsett andra faktorer. En annan faktor i bilens svängradie är styrväxeln. Denna växellåda omsätter vrida på ratten till svängbara av framhjulen på bilen. Inte alla växellådor är inte likadana-det vill säga flytta ratten medurs ett kvarts varv kommer att få ett annat resultat i en stor pickup än i en liten sportbil. Normalt är styrväxeln utformats i enlighet med syftet med fordonet som stor lastbil förmodligen kommer aldrig behöva slå på en krona, medan föraren av en sportbil vill solid kurvtagning förmågor. Det finns flera olika typer av styrning uppställningar, alla med olika fördelar i svängradie. Den äldsta och mest grundläggande typen av styrning kallas rack-and-pinion . Detta är den typ av styrsystemet att bilarna hade före tillkomsten av servostyrning .

racket spänner över bredden på bilen mellan framhjulen, det pinion redskap, som är på slutet av ratten axeln, lägger till toppen av räcket. Eftersom ratten vrids, flyttar den snurrande rörelse pinion redskap racket från sida till sida via kuggar på toppen av räcket. Dagarna före servostyrning, flyttade föraren denna racket från sida till sida med bara kraft på ratten, vilket förklarar varför bilar utan servostyrning kan vara svåra att styra, särskilt vid låga hastigheter då vägen erbjuder mer motstånd. att avlasta föraren av en del av arbetet med att vrida hjulen, uppfanns servostyrning. Denna typ av system har blivit mycket populärt i modern tid. En typ av servostyrning kallas recirkulerande-ball . Detta är ett komplext system som i princip tar allt arbete från att vrida på ratten. är Växellådan bifogas i slutet av ratten axeln. Eftersom ratten vrids, det kullager i växellådan cirkulera runt axeln i spiral spår-på ett sätt ganska lik den riktning som en rand tar ca en Sockertopp. Detta flyttar redskap, som i sin tur pivot en arm kallas Pitman arm . Den Pitman arm är ansluten till växellådan i ena änden och "track rod" på den andra, så att när Pitman arm lutar flyttar den i armarna att kontrollera riktningen av hjulen. En annan typ av servostyrning är servostyrda rack-and-pinion . Detta innebär att styrningen pumpen använder trycksatt vätska för att hjälpa föraren flytta pinion med ratten. Även om detta är en typ av hybridsystem, någonstans mellan manuella och servostyrning är det föredras av vissa förare, eftersom det är en mer lyhörd typ av styrning.

Som ni kanske förstår, har den typ av styrsystemet en bil kan ha en inverkan på fordonets svängradie. I ett klassiskt rack-and-pinion bil, är det svårare att vrida ratten långt att en snäv sväng, och särskilt då du måste gå långsamt-eller inte alls-att göra en U-sväng. I en bil med servostyrning, är det lätt att vrida hela vägen i den ena eller den andra, men storleken på de redskap som används i styrsystemet kommer att avgöra hur hårt den vändradie är.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.