Vad är en ratt?

en ratt kan framstå som en mycket grundläggande del av ett fordon. Det kan helt enkelt ses som en inre del ansvarig för att avgöra riktningen på däcken. Även om detta är sant till viss del, är processen inte så enkelt som det låter.

Ratten är en del av ett mer komplext system. Detta är nödvändigt för en anledning, eftersom däcken är mycket större avstånd. Dessutom kan kontrollera däcken vara komplicerat eftersom de på motsatta sidor av fordonet måste vända på olika vinklar. Ratten kan inte ensam vara åtkomliga för föraren och åstadkomma allt som måste göras, så det måste vara ansluten till styrsystemet. med bollen och pinion styrsystem, ratten är ansluten till rattstången. Styraxeln är en lång stav som ansluter ratten till resten av systemet. Vid slutet av detta spö är en pinion, som är ett redskap som interagerar med den del av styrsystemet som kontrollerar varje däck. Ett recirkulerande boll styrsystemet innebär också en interiör hjul ansluten till en rattstången . Detta spö, dock går ner i en metall växellåda. Vrida ratten roterar styraxeln, som sedan orsakar växellådan att vända. Växellåda är ansluten till den del av systemet som kontrollerar däcken och resultat i deras svarvning.

Alla ratten är inte densamma i hur det går ett fordon. Termen styrutväxling avser skillnaden. I vissa fordon kan en liten tur påverkar i hög grad vinkeln på hjulen. I andra bilar, kan hjulet vändas en hel del men däcken kan inte röra sig mycket. Ju lägre tal, desto lättare är en bil är att vända. är några rattar kopplas till system servostyrning. Dessa tillåter förare att vända sina fordon med mindre ansträngning. Detta är möjligt tack vare ett högt tryck vätska som kallas servostyrning vätska. I vissa länder rattar är på rätt och i andra länder är de till vänster. Detta gäller inte generellt påverkar hur de fungerar i systemet.

Rattar i många fordon också House har inte hänför sig till styrsystemet. Den vanligaste och mest konsekvent presentera funktionen är hornet. Knappar att använda systemet farthållaren kan placeras på ratten. Det är också troligt att förarens krockkudde lagras inuti.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.