Vad är en radarreflektor?

En radarreflektor är en anordning som är ansluten till en båt för att göra den mer synlig på radar. Radarreflektorer består av flera bitar av metall som skär med varandra för att skapa en geometrisk form som starkt kommer att spegla radar. Det finns ett antal olika stilar och modeller finns tillgängliga, och flera båtar säkerhet organisationer har testat en rad radarreflektorer att se vilka modeller och mönster verkar fungera bäst, få varierande resultat som tyder på att även med en radarreflektor, en båt kan ibland vara svåra att upptäcka på radar.

Båtar av trä eller glasfiber tenderar att visa upp dåligt på radar, till skillnad från metall båtar, som ger ett fint reflekterande mål. Den undre en farkost är att vattnet, desto mindre kommer det att dyka upp på radarn, och de mindre en farkost är, desto mindre synlig kommer det att bli. Alla dessa problem kan förvärra att göra en liten båt nästan osynlig till förbipasserande fartyg trafik, vilket kan vara mycket farlig. En radarreflektor är utformad för att lösa problemet. En radarreflektor minskar navigatoriska faror genom att tillhandahålla en yta för radar att studsa ur, genererar en avkastning som klart kan läsas på radarskärmarna. Detta kommer att möjliggöra större fartyg för att tydligt se små båtar framför dem, som kan bidra till kaptener minska risken för kollision. Använda en radarreflektor också gör ett hantverk som en livbåt mer synliga på radar, gör att den kan hittas snabbare.

Reglerna i havet kräver att små båtar måste ge vika för större båtar, eftersom små båtar är lättare att manövrera. Men det är också viktigt för kaptener på båtar av alla storlekar att ta hand för att undvika att träffa andra farkoster, som kan innehålla klingande horn som varnar små båtar med en mötande stort fartyg, ändrar kurs något för att undvika att slå en annan båt, och vara särskilt uppmärksam funktionshindrade båtar som inte kan ge. Stora fartyg använder radar för att upptäcka och förbi mötande trafik fartyg och båtar som är osynliga för radar kan inte fläckig, vilket innebär att en kollision skulle inträffa, och om en stor fartyg, kan folk inte ens är medveten om att en kollision skett .

många marina utbudet butiker och kataloger säljer radarreflektorer, som vanligtvis kommer med nödvändig montagesystem. Det är viktigt att montera reflektorn högt på masten så att det blir en bra bit över vattenytan, med höjder på minst 15 fot (4. 6 meter) över havet som rekommenderas för att säkerställa att en radarreflektor kommer att synas tydligt. Seglare som trivs inte utför installationen på egen hand anlita någon som kan göra det, och några båtar säkerhet organisationer kan utföra fria installationer de dagar när de har säkerhet workshops och informativt sessioner.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.