Vad är en pneumatisk Tire?

En pneumatiska däck är en rund, gummi däck som blåses upp med luft. Det vanligaste exemplet på pneumatiska däck i vardagen är däcken på en bil. Den pneumatiska däcket kan också hittas på cyklar, rullstolar och gaffeltruckar. Det pneumatiska däcket är populärt eftersom det absorberar effekten mellan fordonet och vägen, vilket minskar stötar och ryck kändes som passagerare i ett fordon. Innan pneumatiska däcket uppfanns var en punktering bara ett band metall som formas till en viss storlek och lindade runt trähjul av vagnar. Dessa däck har inte absorberar stötar och var främst för att skydda trä hjulet så det skulle räcka längre. Idag har de flesta däcken är luftfyllda däck, men vanligtvis fortfarande kallas just däck. Ordet pneumatiska betyder bara ett objekt som använder luft.

Däck arbetet eftersom de måste trampa på dem. Slitbanan är det upp mönster som visas på toppen av ett nytt däck, som ofta tycks sicksack runt däcket. Slitbanan hjälper dragning däcket vinst på vägen för att förhindra att den glider. Detta är särskilt viktigt vid körning i regn eller snö. När slitbanan på ett bildäck börjar slitas ut, blir det slick och föraren borde ha däcken byts ut.

Medan pneumatiska däcket är en förbättring jämfört med äldre versioner av däcket, fortfarande har sina egna problem. Det största problemet med luftfyllda däck läcker eller punktering. Däcket kan punkteras om ett vasst föremål blir överkörd när du kör. Detta kan leda till en långsam läcka som till slut flackar däcket och gör den oanvändbar. Ett däck kan också ha en Blowout under körning, ofta på grund av kraftiga stötar eller överbelasta fordonet, vilket resulterar i däcket popping och blir oanvändbar.

förarnas säkerhet är viktig och bevara bilens däck är en del av detta. Däck ska roteras med varje oljebyte göras på bilen bör de rutinmässigt kontrolleras hemma för läckor eller slitna slitbanan, och ett reservdäck bör genomföras i bagageluckan. En förare bör också vara uppmärksamma under körning och beredd vid en Blowout eller annan händelse inträffar. Ett däck tryckmätare är billigt och måste köpas och förvaras i bilen. Om bilen kör konstigt, stanna vid nästa bekvämt läge och kontrollera däcktryck.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.