Vad är en näver Kanot?

Native American Indians bostad i de mer tempererade områden i Nordamerika ofta reste de olika sjöar, floder och områden havskusten via näver kanoten. Denna region omfattar vad som nu sydöstra Kanada, New England, New York, och mot de stora sjöarna, där vita björkar föröka sig. Som namnet antyder använder en näver kanot barken på den vita björken som en viktig del av dess konstruktion. En kanot är en lätt, mycket lättmanövrerad vattenskotrar, vanligen avsmalnande i båda ändarna, och drivs av en person svingar ett trä paddel. Alla kanoter är direkta ättlingar till de traditionella näver kanot. Kajaker är en annan typ av båt uppfann, konstruerad och byggd av amerikanska indianer. Dessa fartyg som används för transport, lastförmåga, fiske, jakt, och, ibland, så warcraft. De material som traditionellt använts för att konstruera näver kanoter, förutom bark, består av gran rötter, som används att sy ihop bark, ceder för styv inramning och inre hölje, och gran beck eller gummi, som används för att vattentäta sömmar. Dessa material var, och är fortfarande gott om i den nordöstra delen av Nordamerika och på andra håll. De flesta av material för dessa infödda kanoter samlades i början av sommaren när gran sav rann, och bark, lätt och formbart, var särskilt lättskalade från björkar.

Även tidskrävande och arbete intensivt , bygga en näver kanot är en relativt enkel process. En ceder ram är byggd och barken fästs på denna ram, och hålls på plats av trä pålar. Styv cedar stycken, prows införas i båda ändarna, och långa, tunna remsor av cederträ placerade på vardera sidan av den övre kanten av barken för att bilda relingen. I det här läget, det tråkiga jobbet med sömnad barken tillsammans fortsätter. Långa bitar av gran rot används som en nål och tråd i sömnad gores, slitsar gjorts i barken lätt montering över ramen. Den näver i vardera änden av kanoten sys ihop, liksom. Ytterligare sömnad av bark band ihop, innan montering relingen, kan vara nödvändigt att säkerställa att hela bilden täcks.

Cedar överlistar, eller hängslen införas för att ge kanoten relingen styvhet, och ceder hölje är som att företaget upp hela fartyget. Cirka 30 till 40 bitar 3/8-Inch (ca 1 cm) kvadrat längder av ceder sedan ångkokas, böjd i en U-form, och fördelade längs skrovet för styvhet. Revbenen skall införas över hölje och slutar kilas fast under relingen. Hela fartyget är då vattentät i sömmarna med gran pitch.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.