Vad är en marin Railway?

En marin järnväg är en samling låtar som används med en vagga för att locka fartyg upp ur vattnet. Det finns ett antal användningsområden för marina järnvägar, och de kan hittas på platser som fartyg och båtvarv, drag, lås, och några privata fastigheter. Det finns ett antal sätt på vilka en marin järnväg kan utformas och kan fungera, och några anläggningar har nått historiska status, har varit i drift oavbrutet under en mycket lång tid. Det kan vara nödvändigt att flytta båtar i och ur vattnet av olika anledningar. En lansering är en av de mest välkända, med båtar som högtidligt sänks ner i vattnet när de är klara. Båtar också ibland måste dras upp ur vattnet för lagring eller reparationer. Marine järnvägar kan också användas för att flytta båtar över lås och drag. Casual seglare som lever på vatten kan använda en marin järnväg flytta sina båtar till och från torrlagring. Den marina järnvägen består av ett antal spår eller störar på vilka en vagga är monterad. I vattnet, är ett fartyg tillåtas bosätta sig i vaggan, och då vinschar drivs dra vaggan upp ur vattnet längs spåren. Marine järnvägar kan fungera under elkraft, ånga makt, eller ens makt att arbeta djur, beroende på var de befinner sig. På en plats som en varvet, kan spåren delade på torra land att tillåta människor att vägen båtar till olika platser på gården för lagring och reparationer.

Marine järnvägssystem, liksom andra fartyg hissar, har vanligen högsta vikt betyg. Båtar som är för tung kan inte flyttas på den marina järnvägen, eftersom de kan skada spår eller vaggan. Systemet designers försöker normalt att förutse kommande behov, förutsatt att fartyget och båttrafiken sannolikt att öka i området, i vilket fall är det klokt att utforma ett robust system som överskrider de nuvarande behoven.

Att se en marin järnväg i drift kan vara mycket intressant. Varv tillkännage vanligen startar, så att medlemmar av allmänheten för att fira lanseringen av ett nytt fartyg, och de kan också informera allmänheten när fartyg eller båtar av särskilt intresse kommer att gå igenom varvet. Människor som bor nära ett varv är i en idealisk position för att se den marina järnvägen i drift när det behövs.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.