Vad är en magnetiska lagersystem?

En magnetiska lagersystem är en typ av lager som använder en magnetisk kraft för att stödja maskindelar utan att ha någon verklig kontakt med den del själv medan maskinen är påslagen. Den magnetiska kraft är stark nog att man lyfter liten bit av maskinen och gör det möjligt att flytta när den är upphängd i luften. Detta eliminerar friktionen mellan pjäsen och själva maskinen.

Lager allmänt används i maskiner för att kontrollera förflyttning av två eller fler rörliga delar som ofta roterar i en cirkulär rörelse. Lagret är avsett att ge två bitar att flytta utan alltför mycket störningar som orsakas av friktion från bitar gnider ihop, eller gnider mot andra delar runt dem. En av de mest kända typer av lagret kullagret systemet.

magnetiska lager som liknar andra typer av lager, såsom kullager, men en magnetiska lagersystem har en tydlig skillnad i hur det fungerar . Denna skillnad ligger i det faktum att när maskinen är påslagen, eliminerar magnetiska lagersystem friktionen mellan bitar i stället för att minska den. Den magnetiska ström skall vara tillräckligt starka för att levitera pjäsen så att den inte vidrör ytan när den rör sig runt inne i maskinen. Detta används i maskiner där andra typer av lager inte skulle fungera. Den magnetiska lagersystem tillåter bit att gå så snabbt som det går. Det finns inga snabba begränsningar, och användaren inte behöver oroa sig föroreningar från olja hittats i smorda lager.

Fördelar med att använda en magnetiska lagersystem system omfattar nästan obefintlig friktion tillämpas på maskindelar och förmåga att arbeta i ett vakuum. Magnetiska lager kan även arbeta utan någon form av smörjmedel. Dessa lager är viktiga för vissa maskiner som inte kan stödja andra kullagertyper.

Nackdelar finns också. För magneter för att skapa en tillräckligt stark drag att avbryta pjäsen, behöver de en konstant strömkälla som levereras till dem. En back-up system måste vara på plats i händelse av en driftstörning eller strömavbrott medan maskinen arbetar. Utan detta, om strömmen gick ut, skulle magneterna förlora sin dragningskraft och den uppskjutna pjäs skulle komma omkull. Den magnetiska lagersystem är fortfarande begränsad i sin användning av denna anledning, och endast vissa maskindelar kan använda denna teknik alls.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.