Vad är en häst och vagn?

Med häst och vagn "används för att hänvisa till en form av personlig transport också känd som en häst och vagn, inklusive en enkel vagn utnyttjas för en eller två hästar. Även för personer som inte har stor erfarenhet av hästar, en häst och vagn tenderar att vara relativt enkla att hantera, vilket är anledningen till denna grundläggande ekipaget var så populär för personlig transport i många samhällen. Historiskt sett har hållit vissa människor golfbilar och hästar för regelbunden användning eller hyr dem från stallar. Designen var avsedd allmänhet för korta resor, snarare än långa resor.

Buggy konfigurationer varierar kraftigt, med transport med två eller fyra hjul, och en delvis slutna topp som ofta fälls ner. Konstruktionen är lätt, och det får plats två och fyra år beroende på utformningen. Klassiskt, selen och design är mycket enkla att utföra underhåll lätt, och att se till att personer med begränsad erfarenhet fortfarande kan säkert sele och avsela hästen.

tills 20-talet var det häst och vagn en av de vanligaste formerna av transport, och det kan iakttas överallt från landsbygden till hjärtat av staden. Men med tillkomsten av bil, började människor att övergången från hästar och golfbilar, speciellt när bilar blev överkomligt för de flesta.

Några samhällen fortsätta att använda hästar och golfbilar för transport. I USA, Amish, gamla ordningen mennoniter, och vissa andra religiösa grupper använder hästar för transport, som vissa homesteaders. På landsbygden under andra delar av världen, till häst och vagn kan vara att föredra eftersom vägarna inte är farbara för bilar, eller att bilar är för dyra och svåra att upprätthålla.

Många associerar det häst och vagn med en äldre tid, och ibland termen används på ett SLANGARTAD sätt att referera till en svunnen tid. Människor kan tala om "häst och vagn dagar", vilket innebär en mer oskyldig och enkel tid, och termen används också ibland som tyder på att någons sätt att tänka är omoderna och föråldrade, precis som hästen som en metod för transport.

Flera företag fortsätter att tillverka barnvagnar, eftersom det finns en liten efterfrågan på dem, och kör hästar föds och utbildas i många regioner i världen. Den Amish i synnerhet är kända för mycket hög kvalitet på sina hästar, och i områden där hästar och golfbilar används för att ge nyhet attraktioner för turister, researrangörer försöker ofta få Amish-uppfödda hästar av säkerhetsskäl och estetiska skäl.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.