Vad är en fåtölj Pilot?

En fåtölj pilot är ett flyget entusiasten som egentligen inte är kvalificerade för att flyga ett flygplan. Ungefär som skrivbordsgeneraler, är fåtölj piloter normalt mycket beläst, och de vet mycket om flyget. Fåtölj piloter kan välja att arbeta i någon aspekt av flygindustrin för att komma närmare plan, eller så kan de ha helt separata karriärer, vårda sitt intresse för luftfarten sida hobby, snarare än ett kall.

Begreppet går tillbaka till 1930-talet, när USA militära började kräva sina piloter att passera flygtest att säkerställa att de passar för tjänstgöringen, snarare än att låta dem förvandlas till fåtölj piloter som bara flög snurrstolar bakom skrivbord. Som ofta händer med militära termer, begreppet spridit sig till det civila samhället, där fåtölj piloter abound. I vissa fall blir en fåtölj pilot väl bevandrad inom flyget och närliggande ämnen med avsikt att en gång få ett flygcertifikat . Han eller hon kan gå en Aviation Club och börjar ta flygträning och uppfyller övriga krav för att bli pilot, i vilket fall så småningom "fåtölj" i titeln kan falla. I utbildning, kan vara en fåtölj pilot vara till hjälp, eftersom det innebär att praktikanten är mycket kunnig om flyget, och han eller hon kan ha erfarenhet av flygsimulatorer som kan vara till nytta under flygträning. I andra fall fungerar en fåtölj pilot i markkontrollen, hjälp att organisera flygtrafik och att hålla flygplatser friktionsfritt. Andra fåtölj piloter arbetar för flygteknik företag, bidra till att skapa teknik gör flygningen säkrare och effektivare, medan andra bara plaska i luftfarten ämnen där de inte fungerar. Pensionerade piloter kan också bli fåtölj piloter, ovilliga att ge upp sitt intresse för luftfarten och flyga helt.

sällan, en fåtölj pilot har ett särskilt intresseområde, såsom militära plan som användes under andra världskriget, helikoptrar eller jumbojet, och han eller hon kan göra omfattande forskning för att vara så väl informerade om ämnet som möjligt. Många fåtölj piloter tycker om att använda flygsimulatorer och dataspel, vilket efterliknar den flygande erfarenhet, och de kan gå samman med andra för att prata om frågor inom luftfarten eller gå på flygande resor med kvalificerade piloter.

En fåtölj pilot är också ofta gärna väga in efter en allvarlig flygolycka eller en betydande genombrott inom flyget, som stödjer sig på hans eller hennes virtuell erfarenhet och utbildning att erbjuda kommentar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.