Vad är en codeshare Flight?

En codeshare flygning är en kommersiell flygning som drivs av ett flygbolag, men saluförs av andra. Detta begrepp kan vara förvirrande för passagerarna, men i slutändan kan bli en värdefull service. Som regel kommer en flygning identifieras som en codeshare flygningen är biljetterna bokade, för att underlätta för passageraren.

Konceptet har banat väg för 1990 av ett avtal mellan American Airlines och Qantas, en australiensisk transportör. De två flygbolagen nått ett samarbetsavtal som slogs samman många av sina flygningar. Huvudsak avtalet tillåts American Airlines att sälja biljetter på Qantas flygningar och för Qantas att sälja biljetter på amerikanska flygningar. Resultatet blev att varje flygbolag kunde tjänst fler områden, utan tekniskt utökar sin service.

Flera flygbolag började följa efter, och det är inte ovanligt att tre eller fyra flygbolagen säljer biljetter för samma flygning. Den "code sharing" syftar på idén att varje flygbolag som genererar en separat flyg-kod, exempelvis AA125 för "American Airlines flight 125," så en flygning kan identifieras på flera koder för passagerare, beroende på vilket flygbolag de har bokat biljetter genom. Det flygbolag som löper faktiskt genomför flygningen kallas "företag som utför flygningen. " Detta transportören är ansvarig för alla tjänster som tillhandahålls, och när man checkar in på flyget, de i allmänhet förväntas gå till desk lufttrafikföretag som utför flygningen, oavsett om vilket flygbolag som sålde biljetterna i original. Flygledning identifierar flygningen flygningen kod lufttrafikföretag som utför flygningen, men flygplatsen status skärmar som ankomst-och styrelser avresa kan ange flera flyg koder för samma flygning, vilket speglar den linjebeteckningar avtal.

trafikföretag som säljer biljetter till andra flygbolag kallas "att flygbolag. " Många resenärer föredrar att hålla sig till en försäljning transportör, så att deras frequent flyer miles och förmåner konsolideras. I många fall, försäljning transportör har flera codeshare avtal, för att säkerställa att kunderna får den service ombord som de behöver.

För flygbolagen är en codeshare avtal en mycket användbar tjänst, eftersom det ger dem möjlighet att enkelt nätverk med andra flygbolag. Passagerare tenderar också att hitta codeshare avtal användbara, men de kan bli frustrerande. Genom en codeshare, till exempel, kan bagage lätt överföras mellan olika flygbolag på en flygning som har mer än ena benet, och passagerare kan också hålla ett vanligt konto flier mil, snarare än multiplar. Codeshare tjänst gör det också möjligt för passagerare att resa till områden där deras föredragna normalt inte täcker.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.