Vad är en bepansrad bil?

en bepansrad bil är ett motorfordon som har förstärkts med bepansrade bordläggning för att skydda fordonet och dess passagerare från skottlossning, sprängämnen och andra faror. Det finns en rad användningsområden för pansarfordon, med huvuddelen av bepansrade fordon runt om i världen används av militärer och regeringar. Det är också möjligt att köpa sådana fordon för privat bruk, även om de tenderar att bli ganska dyrt.

Ur synpunkt i en regering, en bepansrad bil är ett värdefullt verktyg för transport av offentliga tjänstemän som kan komma att i fara, såsom statschef. Bepansrade fordon är också avgörande för militär användning, både på slagfältet och i inhemska ansökningar. När militären svarar på begäran om bistånd vid naturkatastrofer, till exempel bepansrade fordon som används för att transportera människor och varor på ett säkert sätt. Pansarfordon används också av privatpersoner som är oroliga för sin personliga säkerhet. En bepansrade fordon kan erhållas på två sätt: genom att specifikt beställa en bepansrad bil, eller genom att utrusta en befintlig fordon med bepansrade plåtar. Flera bilföretag göra pansarfordon som sträcker sig från modeller som endast finns i bepansrade konfigurationer till modeller som finns bepansrade eller unarmoured, beroende på behov. Många befintliga fordon kan även vara beväpnade med hjälp av en specialitet företag. Förutom tjock metall eller keramiska plattor, en bepansrad bil normalt omfattar en rad andra säkerhetsåtgärder. Däcken är normalt förstärkas, till exempel, och bilen kan ha ett system luftfiltrering som tillåter de åkande att överleva kemiska attacker. Glaset i fordonet är typiskt skottsäker, och instrumentpanelen kan funktionen speciellt kommando alternativ inklusive en säker linje för radiokommunikation.

Många pansarfordon har mycket avancerade styr-och bromssystem som ger föraren mer kontroll över bil. Dessa system bidrar till att kompensera för den ökade vikten på bilen, och de är ibland för att göra bilen så manövrerbara som möjligt, sedan ta sig ur en farlig situation är vanligtvis oerhört viktigt, även om ens bil är bepansrade mot potentiella hot.

Eftersom en bepansrad bil är mycket tung, måste den ha en kraftfull motor. Den starka motorn kompenserar för vikt, och tillåter fordonet att röra sig snabbt i en nödsituation, men det tar en vägtull på bränsleekonomi. Pansarfordon tenderar att kluster nära den lägre delen av betyg bränsleeffektivitet, med köpare prioritera säkerhet över bränsle kostnader.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.