Vad är en Whiskey Plank?

En whiskey planka är den sista plankan som måste införas för att avsluta ett fartygs skrov. Även om ett fartyg är långt ifrån färdig när whiskey planka har installerats, montering av whiskey planka är en milstolpe i byggandet av ett fartyg, och många varven behandla det som en anledning till glädje. Denna term används mest i båtlivet samhället, även om det ibland dyker upp i andra branscher också. Du kan också höra whiskey planka kallad slutaren planka, eftersom det sluter upp skrovet gång har införts. Efter en whiskey planka har lagts in kan skrovet behandlas, förseglas och målade, och arbetet kan inledas den inre armaturer av fartyget. Eftersom detta innebär en vändpunkt i konstruktion, är det tradition att ta en kort stund för att fira montering whiskey plankan, detta firande har klassiskt skott av whiskey all round. I de tidiga stadierna av bygg-på ett fartyg, kan det vara svårt att se vad som händer, och det ibland verkar som om ingenting egentligen händer, såsom plank få spikade eller fästade på här och där. När whiskyn planka går på, dock verkar fartyget verkligen börjar ta form, och folk kan visualisera den ute på vattnet. Ofta, fartygets ägare och ägarna till varvet kommer att se whiskey plankan installerade, och ibland kommer till och ta några ceremoniella gungor av hammare för att fira händelsen.

Inom varvsindustrin samhällen, termen kan också spilla över till andra former av konstruktion, tack vare den nautiska mättas regional slang. Folk kan tala om att sätta whiskey planka på ett hem eller företag, till exempel, som uttrycker en berömd luft och som anger att ett stort steg har uppnåtts. Termen används också ibland bland träindustriarbetarefederationen, särskilt de som arbetar på traditionella träfartyg och båtar.

Finishing ett fartyg efter genomförd skrovet kan fortfarande ta månader, inredningen måste monteras, men stanna upp och markera slutförandet av skrovet är fortfarande traditionellt i många varv, med eller utan whiskey. Skrovet kommer också brukar kräva mer arbete, för att se till att fartyget är bra och sjödugliga.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.