Vad är en Puddle Jumper?

Puddle hoppare är små flygplan som ofta används för flygförbindelser med små flygplatser belägna inom ett rimligt avstånd från en större flygplats som fungerar som ett nav för ett visst bolag. Små passagerarplan av denna typ är idealiska när det inte finns tillräcklig efterfrågan för större flygningar till och från de avlägsna området. En typisk pöl hoppare sannolikt säte någonstans sex och tjugosex passagerare.

Även om det finns Puddle Jumper flygbolag som erbjuder begränsade sträckor till närliggande orter, den vanligaste användningen av en pöl hoppare plan är att shuttle passagerare till och från en större flygplats. Skytteln planen drivs vanligtvis anslutningsflyg till och från den mindre flygplatsen till ett stort flygterminalen används av flygbolag som ett nav plats. Från detta nav, passagerarna kan gå ombord på ett anslutande flyg som kommer att ta dem till en större flygplats som nästa etapp av resan.

Även Puddle Jumper plan är helt säker, är passagerarens uppleva mycket annorlunda resa i ett stort trafikflygplan. Den minsta av dessa typer av flygplan har ingen barriär mellan piloten och passagerarna, ett faktum att vissa människor tycker är enerverande. Det mindre planet tenderar också att ge en tuffare resa, eftersom effekterna med luftfickor eller dåligt väder har ett större inverkan på shuttle plan än de gör på större liners. Detta innebär passagerare tenderar att bli knuffad runt mer på en pöl hoppare än på större flygplan. Den mindre stuga storleken på en pöl jumper flygplan också innebär att det finns mindre utrymme för handbagage, eftersom den allmänna utrymmen är vanligen inte mer än två tredjedelar av storleken på utrymmen som finns på större flygplan. Med vissa konstruktioner, är overhead lagring ingår inte alls, vilket innebär att passageraren kvar att stuva hans eller hennes axelväska och rock under sätet.

Seating är också mer trångt i en vattenpöl hoppare. Tillsammans med något mindre platser, är benen ofta till överkurs, inte ens i närheten av nödutgångar. För individer som är något längre än medellängd, spendera mer än en timme på en av dessa skytteltrafik flyg kan vara mycket obehagligt. Den lilla stugan storlek leder ibland stora och höga resenärer avstå anslutande flyg till en avvikande stad, välja att antingen ta ett tåg, buss eller hyra en bil för att slutföra den sista delen av resan.

Eftersom pöl hopparen normalt används för flygningar som inte ta mer än en timme att slutföra, relativt få bekvämligheter finns. Om det finns tid, kan passagerare erbjudas en dryck, men det är mycket ovanligt att någon typ av mat som skall ingå i korta flygningar. Under flygning musik kan ges tillsammans med hörlurar, även om detta inte alltid fallet. Få pöl jumper flyg har utrymme att tillhandahålla alla typer av visuell underhållning t. ex. en film eller ett avsnitt av en tv-show.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.