Vad är en Orbital Luftskepp?

omloppsbanor luftskepp, eller "space luftskepp" är ett medel som föreslås för att flytta gods från marken till låg bana runt jorden utan att använda konventionella raketer. Utformningen av en omloppstid luftskepp består av tre etapper, som syftar till att flytta nyttolasten från jorden till rymden i ungefär en vecka. Konceptet är en del av ett program som heter ATO (Luftskepp till Orbit), föreställde av JP Aerospace, ett Kalifornien-baserade frivilligorganisation som ser sig som en privat konkurrent till NASA. Trots JP Aerospace entusiasm om deras föreslagna utformning, ett antal experter göra oberoende analyser har hävdat att vissa detaljer är fysiskt omöjligt. Ändå hävdar JP Aerospace de kommer att ha en omloppstid luftskepp som arbetar med 2012. Det första steget i ATO är en konventionell luftskepp fylld med helium. V-formad för att vara aerodynamisk, det märks ascender . Den Orbital luftskepp stiger till ca 40 km (25 miles), sedan dockorna med steg två, en permanent, kallas besättning plattform Dark Sky Station (DSS). Liksom uppstaplar är Dark Sky Station uppblåst struktur utan en styv skal. Den första etappen är förhindrad stigande över 40 km (25 mi) eftersom varje omloppstid luftskepp kan överleva atmosfäriska vindar skulle tyvärr bli alltför tung att göra resan ut i rymden. Flera prototyper av både uppstaplar och Dark Sky Station har redan skapats. Den tredje etappen av ATO är Orbital ascender , en 1 km + sized luft /rymdskepp (. 6 mile +) för att göra resan från en höjd av 40 km (25 mi) till 150 km (93 mi), eller låg omloppsbana runt jorden. Även helium är fortfarande lättare än luft vid 40 km, minskar denna effekt och till slut stannar, vilket gör båten tyngre än sin omgivning. Vid 150 km, är luftens densitet endast tre miljarddels vad det är vid havsnivå.

JP Aerospace har föreslagit täcker denna massiva ascender i solpaneler och använda jonmotorer att accelerera farkosten till cirka 8. 000 meter per sekund (5 miles /sek), den föreskrivna hastigheten för varje objekt nå omloppsbana. Det har hävdats att denna process skulle ta ca 5 dagar.

Tyvärr, några enkla beräkningar visar att jonmotorer kombination med solpaneler inte skulle ge tillräcklig dragkraft för att driva den massiva kuvertet av gas till 8 km /sek (5 MPS) som krävs för atmosfäriska utträde. Möjligen genom förbränning ombord väte, skapa ett luftskepp design som fälls under uppstigning för att bli mer aerodynamisk, eller med strålande effekt i mikrovågsugn form från Dark Sky Station till Orbital ascender, kan detta system bli praktisk. Eller, alternativt, skulle Dark Sky Station bara användas som en plattform för lansering av kemiska raketer. Många detaljer återstår att utarbetas för att göra orbitala luftskeppet livskraftiga. Eftersom ingen lättare har än luft-farkoster än hissas i Hypersonic hastigheter, många är skeptiska till förslagen i en omloppstid luftskepp. Men det kommer bara vara en tidsfråga innan denna höga uppgift är försök.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.