Vad är en INOMBORDSMOTOR?

En INOMBORDSMOTOR är ett med bara en liten del av drivaxel, tillsammans med propellern, nedsänkt i vatten. Vanligtvis i sådana fall är den viktigaste delen av den inombords båtmotor ligger i båten, oftast nära centrum, särskilt i mindre hantverk. Inombords båtmotorer har vissa fördelar och nackdelar när det gäller besök på vattnet. I de flesta fall är inombords motorer föredras för vattenskidor och kanske allmän cruising. De tar vanligtvis mindre tid för att nå ett plan och inte orsakar bågen att stiga så mycket som en utombordare när man kommer till det planet. Detta är också bra för båtfolket som oroar sig över de få sekunder när de kanske inte direkt kunna se vad som är framför dem. Den INOMBORDSMOTOR gör detta möjligt eftersom det inte ner så mycket energi för att höja framför båten.

Dessutom är INOMBORDSMOTOR populära för skidåkare eftersom den behåller mer av båten i kontakt med vatten . Detta kan bidra till en bättre vaknar och en smidigare skidåkning upplevelse. Ändå kan vissa skidåkare föredrar den utmaning som följer med större vaknar och föredra dem för aktiviteter såsom vakna hoppning. Det är något som också gett upp med en INOMBORDSMOTOR. Det faktum att det är i kontakt med vatten så mycket, åtminstone om man jämför med utombordare, innebär att det finns betydligt mer drag upplevs av båtarna. Detta kan bromsa båten ner jämfört med utombordsmotorer av liknande hästkrafter. Därför kan INOMBORDSMOTOR inte vara det bästa valet när hastigheten är en viktig faktor. Detta är bara ett skäl till turnering fiskare, exempelvis de som kommer efter bas eller andra arter GameFish, föredrar utombordsmotorer . Dessutom har den inombords motorbåt begränsad förmåga att luta drivaxel upp för att få till grundare vatten där fisk ibland. Detta kan jämföras med utombordare som vanligtvis kan hävas helt eller nästan helt ur vattnet för att få tillgång till sådana områden.

Somliga hävdar att inombords motorer tenderar bli längre än utombordare. Detta kan emellertid förklaras bort som en personlig preferens eller en fråga om tur. Tvåtaktsmotorer har en tendens att slitas ut snabbare än fyrtaktsmotorer och inombordsmotorer främst fyrtaktsmotorer. Men moderna utombordare är nästan alla fyrtakt också, gör denna åtskillnad inte längre, åtminstone för nyare modeller. En INOMBORDSMOTOR också tenderar att kosta lite mer än en jämförbar utombordare, vilket kan ge en viss uppfattning om kvaliteten är bara något bättre.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.