Vad är en Harley-Davidson?

Harley-Davidson ® är ett amerikanskt företag som har tillverkat motorcyklar i över ett århundrade. Det började från ödmjuk rötter, grundad av barndomsvänner William S. Harley och Arthur Davidson. Vänner byggt en motoriserad cykel år 1901, vilket ledde till en utveckling som resulterade i hjärtats bultande klassiska motorcyklar vi vet i dag.

Harley-Davidson ® har en intressant historia, leverera motorcyklar till militär under första världskriget, andra världskriget och Koreakriget. Harley-Davidsons ® har också rapporterats som används i "border skärmytslingar" med Doroteo Arango Arambula (1878-1923), mer känd som den ökända Pancho Villa.

På 1950-talet började rykte Harley-Davidson ® för att ta en upprorisk turordning som populärkulturen började associera motorcykeln med outlaw gäng gillar Hells Angels. Antihjälte skådespelare som James Dean (1931-1955) och Steve McQueen (1930-1980) epitomized Hollywoods idealiserad bild av motorcykeln rogue, med McQueen en Harley-Davidson ® ägare och entusiaster som ställde upp bilar och motorcyklar för nöjes skull.

Outlaw gäng anammat Harley-Davidson ®, med uteslutande av nästan alla andra sätt stärka allmänhetens bild och lägga till "Stigmatic överklagande" på cykeln. Kan dock tilltagande våldet under hela 60-talet i samband med dessa ligor har ytterst ont Harley-Davidson ® försäljning. Den 6 december 1969 på Altamont Free Concert anordnade i Altamont Speedway, deltog Hells Angles i morden på konserten besökarna som trängdes på scenen för att se Rolling Stones, en händelse memorialized i filmen, Gimme Shelter . var den motkulturella filmen Easy Rider även släppt 1969, svensk Dennis Hopper, Peter Fonda och Jack Nicholson. Åtgärden följer Hopper och Fonda som två cyklister som färdas i sydvästra USA på Harley-Davidson ® hackar, modifierad cyklar med utökade framgaffeln och apa styret hängare. Filmen utforskar den frihetsälskande attityder av 60-talet, men har ett våldsamt slut som resonansen med det försöker sociala klimatet, som en av karaktärerna är dödligt skott medan ridandes på sin Harley. Det verkade nästan passande att samma år såldes Harley-Davidson ®. De nya ägarna, amerikansk Maskiner och Foundry (AMF), minska personalstyrkan och sänkte kvalitetsnormer för att skapa en mer kostnadseffektiv produkt. Planen ledde till sjunkande försäljning och nära konkurs. Lyckligtvis för Harley-Davidson ® fans köptes företaget redan 1981 av en grupp investerare som ingår Willie G. Davidson, barnbarn till den ursprungliga grundarna, William S. Harley. När det är dags Harley -Davidson ® var återköpas, japanska motorcyklar hade tagit ett starkt grepp om marknaden. Harley-Davidson ® svarade genom att utnyttja sin rika historia, utformning cyklar med en retrokänsla som hörde till klassiska Harley-Davidson ® design. Att konkurrera på marknaden många delar hade lagts ut utomlands och fortsätta att vara, samtidigt som bolaget strävar efter att upprätthålla sin USA-tillverkade image. The Harley-Davidson ® är känd för sitt utmärkande sound, ett resultat av V-Twin motor design som använder en enda vevaxel stift anslutna till kolvstänger, vilket får dem att branden på ojämna mellanrum. 1994 gick Harley-Davidson ® så långt som att försöka varumärke ljudet.

Det talesättet bland Harley entusiaster är att du har inte ridit en motorcykel till du har åkt en Harley. Du betalar vackert för privilegiet att äga en, men om den håller de håller sitt värde bra. Vid köp av en äldre modell, undvika cyklar tillverkats under AMF år (1969-1981) för bästa återförsälja värde och kvalitet. Vare sig du letar efter en liten, snabb cruiser liksom Sportster ®, en klassisk kryssare som det Dyna ®, en full-dresser like the Road King ®, eller en tävlingscykel som V-Rod ®, Harley har du omfattas. Bara glida i nyckeln, förbereder sig för att bli bländade, och glöm inte att hålla den vidhäftande sidan nedåt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.