Vad är en Frontlastare?

En Frontlastare är en stor teknisk fordon som används för att plocka upp och flytta material. De används ofta i byggarbetsplatser att flytta material till en dumper, en container eller annan stor bit av anläggningsmaskiner. En Frontlastare kallas också en skopa lastare, hoppa loader eller hink loader. Den här typen av tung utrustning har mycket stora hjul med tjocka slitbana. Framsidan av lastaren har en stor, fyrkantig hink som är ansluten till basen med två hydrauliska armar. Det är en sluten operatör hytt ligger direkt bakom armarna, där operatören sitter och kontrollerar både horisontell rörelse av lastare och förflyttning av vapen. Den Frontlastare används för att plocka upp och flytta stora mängder smuts, sand och annat material snabbt och effektivt från en plats till en annan. Den vanligaste användningen av en Frontlastare är att flytta material från marken i en container på en högre höjd, t. ex. en lastbil. Skopan på framsidan kan vara löstagbar eller en permanent. Även om lastare med en avtagbar system kostar lite mer, de är mycket användbara, eftersom det finns ett stort utbud av tillbehör som kan fästas på Frontlastare. Alternativen finns hiss gafflar, bal grappler, snö plog eller en gripskopa hink. En av de funktioner som skiljer lastare från andra tunga anläggningsmaskiner är användningen av hjul i stället för spår. Hjul öka flexibiliteten för dessa enheter att flytta över asfalterade vägar, lera och andra ytor utan skador. Även om en viss dragning försvinner med hjälp av hjul, till förmån för ökad flexibla uppväger den milda grad av stabilitet som är förlorat.

Styrningen på Frontlastare är unikt genom att det bygger på en noggrann vridningspunkten, som är mellan fram-och bakaxeln. Detta kallas midjestyrning , och det ger utrymme för en större manövrerbarhet kontroll och en ökad belastning. En annan fördel med denna design är större bågrörelse att operatören kan uppnå med full last.

Frontlastare aktörer måste vara medvetna om lastförmåga enhet, balans och graden av Arc de rör sig på. Ett misstag kan resultera i enheten välter på grund av övervikt på ena sidan när lasten lyfts över en viss punkt på den horisontella axeln. Grundläggande utbildning och en förståelse av grundläggande fysik kommer att behandla dessa frågor.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.