Vad är en Friendship Sloop?

inom fisket och lobstering samhällen av vänskap och Bremen, vid kusten i Maine, någon gång i början av 1880-talet, det uppstod idén om en gaffelriggad slup för dragande hummer och kommersiella kustfiske. Detta smallish segelfartyg, kallas Friendship slup, grundades på utformningen av fiske ketches som seglade ut från Gloucester, Massachusetts. Gloucester båtar fiskade Georges Bank nedanför Newfoundland, efter cirka 20 till 25 år tidigare, och var uppgjorda klart för stark vind och sjögång från öppna havet. The Friendship Sloop är en liten enkel gaffeltruck segelfartyg med en fram-och-akter monterade, fyrkantig segla med, ibland, en stång, och fram-segel t. ex. armen och JAGARE . Ett utmärkande kännetecken för slupen är att masten är en bit från fören ungefär en tredjedel av fartygets längd. PROBLEM-rig är en bom eller gaffel, från vilken ovansidan av storseglet är hängd. Detta Gaff ger en ökad styrka och mångsidighet till storseglet, samtidigt som en separat topp-segel som anges ovan, om så önskas.

Vänskap slupar omedelbart uppnås popularitet upp och ner i Maine kusten som en mycket lättmanövrerad, i alla väder hummer båt och kustfiske fartyg. Sällan konstruerade längre än 31 fot (9,45 meter), med ett genomsnitt från 28 till 30 fot (8,53 till 9,14 meter), dess ringa storlek begränsas Friendship slup till resor för en eller två dagar, i bästa fall. Även robusta var dessa båtar inte är konstruerade för öppen sjö. P

Friendship slupar byggdes från 1880-talet fram till 1930-talet när effektiva bensinmotorer gjort användningen av strikt vindkraft slupar och ketches föråldrade för yrkesfisket. Idag gaffelriggad Friendship slup är en populär charter fartyg. Tillverkad av glasfiber, och vanligtvis drivs av en liten marinmotor, men ändå märkta med gaffelriggad storsegel, och no-nonsense linjer i sin progenitorer Friendship slupar är en påminnelse om gamla dagar segelfartyg.

Vanligen är Friendship slupar, på grund av sin begränsade bekvämligheter, chartrat för en äventyrlig dag kryssning. Dessa fartyg är trots allt bygger på en hake med kommersiell design. Men chartra en vänskap slup för en vecka eller mer är inte ovanligt med två eller tre nätter under veckan till land. Många gamla Friendship skutor har konverterats från fiske till kommersiell charter fartyg.

naturligtvis många Friendship slupar, båda original träbyggande, och av glasfiber tillverkning, är privatägda. Friendship Sloop Society, baserat i Maine har tävlingar, evenemang och sociala sammankomster för ägarna av dessa eleganta fartyg. Dessa sjömän kommer från upp och ner på östkusten i USA att visa upp sina sjömanskap, liksom deras båtar, och kanske återuppleva en svunnen tid.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.