Vad är en CO2 Tire Inflator?

Bilar, lastbilar, ATV, motorcyklar och cyklar kan alla hindras av ett gemensamt och mycket fastställbara problem: punktering. Under årens lopp, var lösningen att en punktering av handpumpen, som krävde tålamod och mycket armbåge fett. Under årens lopp har flera andra inflation system kommit och gått, men flera alternativ kvarstår. Bland de nyare alternativ för att blåsa upp en punktering är CO 2 tröttna inflationseffekt, som använder komprimerad koldioxid för att snabbt blåsa upp däcket. En CO 2 tröttna inflationseffekt tar hårt arbete ur pumpa upp en punktering, men det finns nackdelar med detta relativt nya system. En CO 2 tröttna inflationseffekt kommer i olika storlekar för att passa ett visst behov. En CO 2 tröttna inflationseffekt för att fylla upp däcken med en cykel är extremt kompakt och får plats i fickan eller ryggsäcken. CO 2 kapslarna är mycket små, vilket fungerar bra för den relativt låga volymer cykel däck den är avsedd att blåsa. CO <2 /sub> kapseln är ansluten till en chuck som passar ventilen på cykeln däcket, och när chucken pressas mot ventilen, CO 2 skott från kapseln i cykel däck, blåsa däcket på några sekunder.

För ATV, motorcyklar och bilar och lastbilar, CO 2 trötta inflationseffekt är mycket större. Tanken som håller CO 2 är ofta påfyllningsbara och styrs av en ventil och lastprofil. Några större CO 2 tröttna inflationseffekt tankar som kan användas för att driva pneumatiska verktyg för en kort tid också, vilket gör dem ett mångsidigt alternativ för användning i terräng och som kan finna användaren långt från mekanisk hjälp. I båda fallen samma grundläggande komponenter finns: en tank fylld med komprimerad koldioxid 2 , en chuck eller nyckel som ansluter tanken till ventilen på däcket, och en ventil kontroll som reglerar flödet av CO 2 . Med större enheter för större fordon, kanske chucken vara i slutet av en slang, som möjliggör större rörlighet och mångsidighet. Medan de flesta större versioner av CO 2 tröttna inflationseffekt kommer nästan alltid med en mätare som visar hur mycket tryck överförs till däcket, mindre enheter-t. ex. sådana som används på cyklar-inte kan komma med en spårvidd på alla, vilket gör processen lite svårare och mindre exakt.

En CO 2 tröttna inflationseffekt kan variera i pris någonstans från $ 10 US dollar (USD) för en liten, cykel-sized uppblåsningssystem, till väl över $ 400-500 USD för en större version. CO 2 patroner för mindre blåser inte påfyllningsbara, men patronerna är generellt billig. Större blåser komma med tankar som kan fyllas.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.