Vad är containerfartyg?

Containerfartyg är oceangående fartyg som är speciellt konstruerade för att hantera transportbehållare, jätte metallådor som vanligtvis att mäta 40 fot (12 meter) lång. Transportbehållare kan innehålla en mängd torra varor punkter som ska levereras över hela världen, inklusive livsmedel, textilier och elektronik. Tanken på containerizing produkter för sjöfarten utformades under det tjugonde århundradet, då rederierna insåg att skicka produkter i gigantiska containrar var effektivare. På 1950-talet, var fulländat tekniken, och i slutet av seklet var containerfartyg flyttar miljoner ton gods över hela planeten. utformades Tidig containerfartyg ska lastas med järnväg godsvagnar. Den godsvagnar kan flyttas direkt till sjöfarten gården på hjul, och sedan lyftas ombord på fartyget med kranar. I andra änden kan godsvagnar sättas tillbaka på spåren och flyttade till sin slutdestination. På 1950-talet, en brittisk uppfinnare som heter Malcolm McLean förfinat tekniken, flytta bara containern ombord på fartyget, snarare än behållaren och hjulburna chassier som används för att stödja det. Detta elimineras slösat utrymme på fartyg, också banat väg för utvecklingen av containerfartyg, som syftar till att få maximalt utnyttjande av utrymmen för behållare med en enhetlig storlek.

Vanligtvis är det lagringsutrymme containerfartyg mätt i tjugo-fots (6 meter) Equivalent Units (TEU). Flesta transportbehållare kommer i längder på antingen 20 eller 40 fot, vilket innebär att fartyget kan effektivt packad för att kapacitet med en samling av transportbehållare. På små containerfartyg, är rigg utrustning fäst vid fartyget så att den kan lastas eller lossas någonstans. På större containerfartyg, har fartyget ingen rigg utrustning, och måste dockas i särskilda hamnar med kranar som kan arbeta med mycket stora fartyg. När förbereder gods för transport på containerfartyg, etiketter förpackningsföretaget klart sin transportbehållare, ofta knutna elektroniska etiketter för att spåra dem. Innehållet i en container är noterade på en uppenbar och containrar lastas så att containrar går till olika destinationer ihopstaplade ombord, vilket möjliggör snabb lossning vid slutdestination. Den transportbehållare kan placeras på järnvägsområdet flatcars eller på speciellt utformade lastbilar för att komma till och från sjöfarten gården, och deras slutliga destination.

Liksom andra mycket stora fartyg, containerfartyg bära en viss risk för sina ägare. Den mycket värdefull last är oftast försäkrade mot förlust av fartyget för att vädret eller piratkopiering. Containerfartyg är mycket långsam och svår att manövrera, som kräver särskild kompetens hos de besättningar som driver dem att göra effektiv tid från hamn till hamn. Dessutom kan innehållet i transportbehållare vara skadad, och det är viktigt för kranförare vara välutbildade och samvetsgranna om de produkter de hanterar. Containerfartyg har också miljöpåverkan, särskilt på mindre hamnar som måste muddras för att rymma dem. Muddring är skadligt för den marina miljön, och detta har tagits upp som ett bekymmer av miljöorganisationer som är bekymrade över spridningen av containerfrakt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.