Vad är Vinterdäck däck?

Året-runt-däck är däck som är avsedda att vara kvar på ett fordon året runt. De är bäst i tempererade klimat där vädret förblir relativt stabil, utan några ytterligheter. I områden där snö och is är vanliga på vintern kan det inte alltid säkert att använda all-däck säsongen, kräver bilägare att installera vinterdäck eller vinterdäck under vinterhalvåret. För det mesta är bilar som säljs med all installeras säsong däck, och när folk köper nya däck, det brukar antas att de vill hela säsongen modeller.

Fördelen med att använda all-season däck är att de inte behöver ändras för att förbereda inför vintern, som skär ner på underhållskostnaderna för bilen. Dessa däck också komma i en rad olika utföranden, bland annat idrott och däck prestanda för sportbilar, tillsammans med mer allmän billiga däck för grundläggande sedanmodeller och vagnar. Året-runt-däck avsedda för lastbilar finns också. Den främsta nackdelen med att all-season däck är att de kanske inte ger så bra under vintern. Specialized dragning som hjälper bilar navigera blöt, lerig, isiga eller snöiga vägar kan hindra fordonets prestanda under andra månader, vilket gör det opraktiskt om all-season däck. Som ett resultat, kan bilarna vara mer mottaglig för halkning och spinning utom kontroll på vintervägarna med all-däck säsongen, speciellt om föraren är på väg ut kort efter en kraftig storm, eller köra innan vägen besättningarna har haft möjlighet att rensa vägarna . En kompromiss som används av förarna i snörika områden är snökedjor. Snökedjor kan monteras över all-season däck som tillåter folk att köra på snö. Fitting kedjor är enklare och bekvämare än att ändra däck för vintern, och människor kan tvingas att använda kätting eller däck snö i vissa områden under vintern på grund av säkerhetsskäl.

Performance betyg för all-season däck varierar. Många tillverkare har grundläggande riktlinjer som rekommenderar när däcken bör bytas ut och vrids, som regel, de dyrare däcken, ju längre de sista, men vissa prestanda däck kan vara ganska dyrt och förvånansvärt kort tid. Dock ska förarna inte gå med tillverkarens rekommendation ensam. De ska regelbundet inspektera sina däck för slitage, uppmärksamma de sensorsystem i fordonet som ger feedback om däckets prestanda, och byta däck som är slitna eller skadade. Körning på däck med mycket lite slitbana vänster kan vara extremt farligt, och bilar med däck nära slutet av sin livslängd får inte passera säkerhetsinspektioner.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.