Vad är Ultralight fordon?

Ultralight fordon är en typ av reglerat flygplan som omfattas av avdelning 14 i Code of Federal Regulations i USA. De inkluderar alla ensamstående luftfartyg som används för fritidsbruk som väger mindre än 155 pounds (70 kg) om manuella, eller mindre än 254 pounds (115 kg) om powered. Dessutom får de inte överstiga 55 knop (102 km /h eller 63 km /h) i planflykt och inte rymmer fler än 5 gallon (19 liter) bränsle. I andra länder, förordningar skiljer sig, men den allmänna tanken är densamma. Det finns också bestämmelser om användningen av ultralätta fordon som förbjuder flygning över städer i reglerade luftrum utan tillstånd, på natten, eller i moln. En av de största fördelarna med ultralätt fordon, dock, är att man inte behöver ha ett flygcertifikat för att flyga lagligt en-så länge man följer de övriga begränsningar. Detta gör ultralätta fordon den perfekta rekreation flygplan för dem som inte vill investera tid och pengar på flykt certifiering.

Även om många människor tänker på ultralätta fordon som farligare än traditionella flygplan, på vissa sätt är de säkrare. På grund av den relativt låga hastigheter och extremt låg vikt av ultralätta fordon, olyckor är mycket sällan dödlig och ofta leder till lite mer än mindre fysiska skador. Som med all flyg, naturligtvis, sunt förnuft och lite träning spela en stor roll för säkerheten hos manövrera fordonet, utan att lära fordon pilot ultralätta kan göras ganska enkelt.

Många väljer att bygga sina egna ultralätta fordon, antingen genom att använda en byggsats eller montering gemensamt funnit delar, såsom gräsklippare motorer och egna konstruerade ramar. En bra, pålitlig ultralätt bil ska byggas för en bra bit på 6. 000 $ (USD) och kommer vanligtvis tar minst ett par månader efter någon med grundläggande mekaniska kunskaper för att bygga, och upp till ett år eller två för dem som studerar eftersom de gå. High-end ultralätta fordon kan kosta upp till 15. 000 dollar, fortfarande betydligt billigare än en god traditionell flygplan.

Ultralight fordon utbildning kan ske på flera sätt, och många människor väljer att ta åtminstone en del traditionella flygplan utbildning också. Två rotade flygplan finns tillgängliga för det uttryckliga syftet att utbilda nya piloter, och en hel kurs vanligtvis kostar ca 1000 USD. När ett ultralätt fordonet har konstruerat och utbildning är klar, flyger flygplan är mycket billig. Eftersom de är så lätta, ultralätta fordon förbrukar bara ett par liter bränsle per timme väders och underhåll är lika prisvärda.

De flesta orter har ultralätta klubbar, och ett antal publikationer som finns tillgängliga för entusiaster av ultralätta fordon lämna ytterligare information. Ultralätt flygande kan vara ett roligt, prisvärt, och relativt enkla hobby jämfört med traditionell lotsning, som sin världsomspännande popularitet kan intyga.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.