Vad är USS TRÖSKARE?

USS TRÖSKARE är en amerikansk marin ubåten som försvann 1963 under djupdykning övningar. Handläggningen av USS TRÖSKARE utlöste en rad farhågor om säkerheten av atomdrivna ubåtar, och satte fart på USA: s flotta för att fastställa en säkerhets program för att tillhandahålla förbättrad utbildning och katastrofinsatser. Detta program, som kallas SUBSAFE ger kvalitetskontroll och garantier säkerhet för hela atomdrivna flotta. Det här ubåten var ledningen fartyget i sin klass, vilket betyder att det var den första att byggas till en ny uppsättning specifikationer. Skrovet nummer USS TRÖSKARE var 593, och tekniskt ubåtar byggda efter USS TRÖSKARE ska kallas TRÖSKARE eller 593 ubåtar klass, men de blir kallade Permit eller 594 klass ubåtarna, efter det andra fartyget i klassen, på grund av vidskepelser om hänvisning till fartyg som gått förlorade till sjöss. Tillståndet klass har ersatts av senare nya modeller av atomubåt.

officiellt uppdrag 1961, USS TRÖSKARE togs genom omfattande försök till havs med sin kapten och besättning. Ubåten haft flera små problem under dess försök till havs, bland annat problem med barlasttankar och kärnreaktor. Med försök till havs slutförs, den USS TRÖSKARE fördes ut till havs utanför Massachusetts för djuphavsdykning utbildning, tillsammans med USS Skylark , en Ubåtsbärgningsfartyg Den 9 april 1963.

USS TRÖSKARE USS Skylark rapporterade fartyget förlorade, och ett försök inleddes för att identifiera vraket och avgöra huruvida reaktorn hade läckt ut. Den USS TRÖSKARE sjönk i vatten djupt nog att orsaka fartyget att implodera med tryck, dödar 129 sjömannen ombord på mindre än två sekunder och spridning fartyget över havsbotten i sex bitar. Rutinmässig radiologiska undersökningar inte dyka upp tecken på att fartygets kärnbränsle hade förorenat området.

Forskning om ödet för USS TRÖSKARE verkar tyda på att fartyget sjönk på grund av ett fel i sitt saltvatten rörsystemet som slutligen ledde till översvämning av ubåten, stänga av kärnreaktorn. Före sub besättningen kunna driva reaktorn uppackningen, sjönk fartyget. Återvinning av USS TRÖSKARE vraket inte har varit möjligt på grund av djup där sub sjönk och oron för radioaktiv kontamination, med flera minnesmärken fartyget och hennes besättning på olika platser i USA inklusive Arlington National Cemetery.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.