Vad är On-Board Diagnosis?

On-Board Diagnosis, även kallat en omborddiagnos system, är ett obligatoriskt inslag i personbilar och har sedan årsmodell 1996. Medan det finns olika syften för on-board-diagnos eller OBD, på uppdrag funktionen är ett fordon förmåga att själv diagnostisera utsläpp problem. Environmental Protection Agency frågor utsläppskrav att alla fordon måste uppfylla och ombord diagnos kan ett fordon för att varna ägaren om det finns ett problem som har potential att bryta mot dessa normer. I fordon med ombord diagnos funktionen finns generellt ett ljus som går på att varna ägaren att fordonet behöver underhåll. Det finns också en rapportering kapacitet, eller ett system för lagring av information som kan användas av den person som utför service på fordonet för att lösa problemet. I vissa bilar kan on-board-diagnos göra mycket mer. Det kan varna för problem eller potentiella problem med många av bilens system, inklusive elektronik eller elektriska system, innan en fråga blir allvarlig.

Datorer i bilar har kommit långt. De utöver ljus felindikator, ibland kallad "dummy ljus", som indikerar ett problem utan att ge ytterligare information. On-board-diagnos erbjuda fordonsägare ett mer noggrant och effektivare alternativ för felsökning fordon fel. Istället för en enkel varning ljus, vilket kan leda till omfattande tester eller delar förändras i syfte att eliminera problemet, kan fordonsägare smal nu nere i frågan. Detta resulterar i mindre affär tid för bilar och mindre kostnader för ägarna.

Genom att ge exakta uppgifter i realtid, fordonets ägare är mindre benägna att drabbas av större reparationer om de kan reagera snabbt på varningar ombord diagnos. Modern on-board-diagnos-system även ett brett urval av diagnostiska felkoder eller dubbelbeskattningsavtal. Dessa koder kommer att hjälpa en mekaniker eller tekniker för att bestämma inte bara orsaken till problemet utan också en riktig åtgärd att vidta, ta bort mycket av de kostsamma gissningar att fordonets ägare ofta upplevt tidigare.

Rådfråga din bruksanvisning för mer information om on-board-diagnos i ditt fordon. Det är också en bra idé att fråga om de diagnostiska felkoder när ditt fordon servas. Fråga mekanikern att förklara exakt vad problemet är och vilka handlingsalternativ finns. Gör det kan hjälpa dig att undvika onödiga reparationer och det kan också hjälpa dig att bättre förstå hur att ta hand om din bil.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.