Vad är Låsningsfria Bromsar?

Låsningsfria bromsar fordonet bromsar används som del av ett omfattande bromssystem som är avsedd att stödet stoppa bilar, lastbilar och andra typer av bilar i nödsituationer. Bromsarna fungerar genom att hindra bromssystemet, i de flesta fall, från helt låsa upp däcken. Låsningsfria bromsar är avsedda att förhindra en bil från glidning, som inte bara negativt påverkar kontrollinformation men också stoppa kontroll. är Låsningsfria bromsar nu installerat på de flesta nya bilar som standard fordon säkerhetsfunktion . Det faktum att de anses vara betydligt säkrare än traditionella bromsarna innebär också att bilar som förekommer Låsningsfria bromsar vanligen ges en rabatt på priserna Bilförsäkringar. Men ännu viktigare anledning har Låsningsfria bromsar är tack vare den kontroll som de ger i nödsituationer. När en oväntad situation dyker upp, förare ofta gå in panik-läge. I denna situation är den första instinkten att stoppa fordonet så snart som möjligt, i de flesta fall. För att göra det, de ofta trycker hårt som möjligt har på bromsarna i en instinktiv reaktion. I det förflutna, med traditionella bromssystem, skulle detta leda till att bromsarna att låsa upp. Låsningsfria bromsar säkerställa att detta inte händer, eller åtminstone inte hända så ofta.

Låsningsfria bromsar arbeta under ett mycket komplext system, och vissa skulle säga att när systemet är aktivt kontrollera situationen, det är ur förarens händer. Den elektroniska styrenheten övervakar rotation av hjul och när en skillnad i varvtal på hjulen upptäcks med hjälp av sensorer, kommer att agera för att minska bromstrycket på de hjul roterar långsammare, vilket naturligtvis påskynda sin rotation.

Tanken bakom Låsningsfria bromsar liknar idén om "pumpa" bromsarna i traditionella bromssystem. Pumpning bromsarna hjälper till att hålla rotationshastigheten för varje hjul i synk. Bör dock med Låsningsfria bromsar, pumpning inte göras, bara för att du arbetar mot vad bromsarna är redan försöker göra.

Trots att anti lås-bromsar används ofta och anses vara en nödvändig säkerhetsåtgärd många fordon finns motstridiga studier om deras faktiska effektivitet. En australiensisk studie visar de inte bidra till att minska flera fordon kraschar betydligt. Dock visar en studie från Insurance Institute for Highway Safety att det inte är en minskad risk för en dödsolycka med Låsningsfria bromsar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.