Vad är High Octane Fuel?

Det är en missuppfattning i street-racing världen som högoktanigt bränsle kommer att göra din bil går fortare eller köra bättre. Detta är helt enkelt inte sant. Oktantalet huvudsak pris bränslets motstånd mot knackar .

Knocking eller pinga är ett ljud som en motor gör när luft-bränsle blandning i förbränningsrummen antänds för tidigt. Även lätt knackning eller pinga kommer inte att skada din motor, högt knackar kan orsaka skador och bör inte tillåtas att fortsätta. Lösningen är att använda ett högoktanigt bränsle, vilket faktiskt är mycket svårare att tända, trots missuppfattningen att högoktanigt bränsle är mer kraftfull. När bränslet är svårare att bränna, är tidig tändning elimineras, och det knackar eller pinga.

krävs Octane nivå med en motor som är beroende av dess kompressionsförhållande: högre kompression motorer kräver högre oktan bränsle. Till exempel, en grundläggande sedan i allmänhet endast kräver standarden oktan bränsle som erbjuds på bensinstationer, medan en högpresterande sportbil eller racerbil kan kräva ett högoktanigt bränsle. Instruktionsboken listar information om vilken typ av bränsle man ska använda i bilen.

Bensinstationer erbjuder oftast tre olika oktanhalter av bränsle: vanliga , mid-grade och premium . De regelbundna klass har generellt oktantal nivå som krävs i de flesta bilar, och i mitten av kvalitet och premien är var ett steg upp. Sedan har vi naturligtvis finns det super högoktanigt bränsle som finns tillgängligt på racerbanor, som är utformad för extremt hög komprimering jämförelsetal som racerbil motorer har. Ganska mycket alla bränslekategorier kommersiellt tillgängliga har städning tillsatser i dem, så du behöver inte välja ett högoktanigt bränsle med tanken att det kommer att rengöra din motor bättre. I många europeiska länder, och andra länder som Australien, oktantalet som används kallas researchoktantal (RON). Dessa oktantal återspeglar hur bränslet fungerar i labbet. I USA däremot, liksom ett fåtal andra länder, är oktantalet kallas (R + M) /2. Detta nummer härstammar från genomsnittet av RON och Motor Octane Number (MON). Medan den första betyg bestäms av bränslets prestanda i labbet, är MON tänkt att spegla hur den presterar "ute i den verkliga världen. " Därför bör ett genomsnitt av de två numren ger teoretiskt det bästa tecknet på bränslets förbränning egenskaper.

I grunden är du slösa dina pengar när du köper högoktanig bränsle. Du bör börja med oktantal på bilens manual begär, om du fortfarande hör knackningar eller pinga, kan du prova med nästa steg upp. Om problemet kvarstår måste du antagligen ha en tune-up eller något diagnostiskt arbete. Tro inte att sätta högoktanigt bränsle i din lilla Toyota kommer att löpa som en racerbil-det fungerar inte så.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.