Vad är Double Clutching?

Double-klänger normalt är reserverad för de som kör lastbil eller högpresterande tävlingsbilar, men vem som helst med en manuell växellåda kan utföra denna enkla bedrift.

För de flesta manuella växellådan förare, växlar handlingen att flytta är bli lätt. Första kopplingen är deprimerad, då växelreglage kastas in i nästa växel, och slutligen kopplingen släpps sätta bilen tillbaka i växel. Allt detta görs oftast utan att tänka, åtminstone efter lite övning.

Men dubbel klänger lägger till ett tredje steg i mixen. Den shifter, snarare än att gå direkt till nästa växel, gör ett stopp i friläge och sedan kopplingen släpps. Detta är att låta motorn bromsa (eller med en knackning på gas, påskynda när downshifting) så övergången till nästa växel är mycket mer smidigt. Föraren deprimerad sedan kopplingen igen och slutför övergången till målet växel, och slutligen kopplingen släpps upp igen, sätta bilen tillbaka i växel. Det tar bara en sekund för motorns varvtal för att matcha hastigheten på redskap, så att hela åtgärden görs mycket snabbt som en vätska händelseförlopp.

De flesta moderna bilar är dock utrustade med anordningar som kallas synchronizers som hjälper till att synkronisera hastigheten av växellådan med den i motorn. Detta eliminerar effektivt behovet av dubbel kramande. Några stora lastbilar å andra sidan har så många redskap som synchronizers ineffektiva och tävlingsbilar kan pressa ut mer effekt utan dem, vilket gör dubbel avlastning en realitet. Det finns dock tillfällen, att en normal bilförare kanske vill använda dubbel kramande. Många manuell växellåda förare inse fördelarna med downshifting på halt väglag. Snarare än bromsen och medar, en bil med manuell växellåda kan utnyttja motorn att sakta ner-och därmed eliminera risken för en sladd. Men även med synchronizers, en förare försöker flytta från femte växeln i andra kan ha vissa problem. I detta fall dubbla avlastning genom att pausa i neutral och ge motorn lite gas för att matcha hastigheter på motor och växellåda, kan tillåta en sådan drastisk förändring.

Vissa kör purister hävdar att det fortfarande är det rätta sättet att flytta, och gör en mycket jämnare gång. Den eliminerar vissa av de jumpiness ibland kände i en manuell växellåda bil, och det minskar belastningen på växellådan. I alla fall, dubbel avlastning en färdighet värt att ha i akuta downshift situationer, och inte särskilt svårt att lära sig.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.