Vad är Custom Wheels?

Hjulen är runda skivor eller ringar på vilken bil eller motorcykel däcken är monterade. Anpassade hjul är icke-lager eller uppgraderas hjul för att ställa bilen isär genom att lägga till en rikare, sportigare eller classier utseende.

Custom hjul och en bra lack göra bilen. Tänk dig bara en klassisk 1979 röd Corvette i ursprungligt skick . . . med släta svarta hjul! Tänk dig nu att samma bil med kromade, djup hjul scoop racing!

Tidigare har de flesta fordon som försågs med lager svarta hjul under vilken en Navkapsel placerades. Den Navkapsel press-fit in i hjulet och ofta rullade medan bara kör längs. Ingenting såg värre än en bil som saknar navkapslar! En resa till lokala Auto Store för en annan som ofta var lösningen, men även navkapslar som stannade förlorat sin glans och finish på relativt kort tid. I slutet av 1980 har fler och fler bilar såldes med "custom wheels" som läggs till priset på fordonet, men det var ett pris som många människor inte emot att betala. Dessa hjul elimineras besvärliga och billiga utseende Navkapsel genom att polerad aluminium eller krom finish och en sportig eller klassisk ekrar.

Idag finns endast den billigaste klassen för bilar inte kommit med anpassade hjul, trots att de fortfarande betraktas som en uppgradering och lägg till baspriser för ett fordon.

Men mycket ofta när någon talar om anpassade hjul de talar om efter marknadens hjul uppgraderats av konsumenten själv, ofta kommer från hjulen återförsäljare sed som köptes med fordonet, till en ännu mer unik design. Det finns bokstavligen hundratals fabrikat av anpassade hjul i olika storlekar för att passa alla fordon från en PT Cruiser till en Landcruiser, från en Hummer till årgång 1957 Chevy. Eftermarknaden anpassade hjul kan även vara nödvändigt, som när man går från en fabrik storlek däcket ett mycket annorlunda däck så många människor gör med 4x4 fordon. Låg profil däck som är mycket populär kräver också en särskild stort hjul, ibland så stora som 26 inches (66 cm)! Sedan finns spinnare-hjul med en inre nav som snurrar på kullager även när bilen står stilla.

Många använder termen fälgen omväxlande med hjul. Fälgen är faktiskt kanten av hjulet som däcket är monterat på. Ringen av hjulet är fälgen, och i mitten av hjulet är ansluten till fälgen. Fälgen och centrum utgör tillsammans hjulet. Därför den tekniskt korrekta termen är specialanpassad hjul, inte anpassade fälgar.

kan Anpassade hjul köpas som en samling, eller individuellt som behövs när man ersätter en av en uppsättning. Ofta säljs matchas med däck. Anpassade hjul är inte billiga och kan ställa ditt bankkonto tillbaka en vacker penning. Men om du har någon som beundrar din bil varje gång du nalkas, kommer du förmodligen vartenda öre av tillfredsställelse av dina egna hjul.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.