Vad är Car Interior Design?

Bil inredning hänvisar till utseende och placering av funktioner i ett fordon. Bilföretag har ett huvud inredningsarkitekt som förvaltar en grupp av människor som följer chefsdesigner: s koncept att slutföra insidan av ett fordon. Ett funktionellt, är ändå attraktiv interiör ett viktigt säljargument funktionen för alla fordon, men köpare av dyra lyxbilar speciellt förvänta väl utformade bilinredningar.

Inredningsdesign för bilar omfattar allt från den typ av tyg som används för att täcka platser till platsen för mätare på instrumentpanelen. Säkerheten måste vara en prioriterad fråga i bilens inredning. Bil inredningsarkitekter måste vara säker på att alla delar följa säkerhetsrutiner lagar och riktlinjer. Exempelvis mattor måste vara låg lugg nog så att bromsar och pedaler gas inte kan fånga in den. Inte prövar en sådan viktig detalj konstruktion kan leda till att förare har allvarliga bilolyckor. När det gäller utseende och känsla av bilens inredning, bör samordna väl med bilens yttre stil och total price point. Till exempel en bilköpare att titta på bilar ekonomi familj skulle förvänta sig att finna en grundläggande, rent praktisk inredning, medan en person som önskar att köpa en trendig sportbil skulle förvänta sig en innovativ bil inredning i en sportig, modern stil. En dyr lyx bil inte skulle sälja bra om det hade billiga vinyl platser snarare än sittplatser tillverkade av oxläder eller en rik väv. Oavsett vilken typ av bil, måste fordonet designers hålla sina idéer i linje med tiden. Decennier sedan, små askkoppar ligger på armstöd i bilinredningar var mycket efterfrågade, medan de idag många bilköpare föredrar god mugghållare.

kan ingen detalj förbises när det gäller bilens inredning-i synnerhet när det gäller säkerhetsaspekterna. Den mittkonsol och instrument paneler skall vara lätt åtkomliga för föraren. A Global Positioning System (GPS) används för att navigera i bilen för att hitta en plats måste vara monterade på instrumentbräda lätt kan ses av föraren. Placeringen av mekanism för att sätta på vindrutetorkarna ska vara lätt för föraren att nå. Även små beslut, t. ex. om luftkonditionering ventilerna passar bättre stationära eller placerad att vrida för ökad kylning effekter på förare och passagerare måste göras av chef utformare av bilens inredning.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.