Vad är Aviation glasögon?

Aviation glasögon, även känd som Aviator glasögon, är skyddande öga redskap som ursprungligen används av piloter i små öppna front flygplan för att skydda ögonen mot skadliga vind. De är i allmänhet tjocka med runda linser och ett band som sträcker sig tillbaka och runt bärarens huvud för att hålla dem snuggly på plats.

Aviation glasögon är inte bara används för piloter som flyger i små en-motor plan, är de också häftklammer för motorcyklister. Den ursprungliga designen används fortfarande i många stilar, samt flera nyare överlämnanden. Dagens luftfart glasögon kan vara skuggade eller färgat, med den traditionella wrap-around band eller med sidan beslag ungefär som solglasögon.

Även om dessa glasögon fortfarande skydda ögonen mot vind och väder, kan nyare versioner också nyansering att skydda dem mot solens strålar på samma gång. Olika färger och nyanser finns, var och ett skydd mot en viss typ av ljus. Till exempel, gul tonade luftfart glasögon hjälpa reflektera solens sken för att förhindra UV-strålar skadar ögonen. Det är viktigt att luftfarten glasögon har en bra passform för att vara mest effektiva. Glasögon som har en hel band ska passa tätt mot ansiktet utan att vara tätt nog att orsaka obehag. Det gör att ingen vind, insekter, eller kringflygande kan passera fälgar på sidorna.

Aviation skyddsglasögon bör också göras speciellt för uppgiften de används till. Om glasögon köps för solskydd, men är inte gjorda för detta ändamål kan UV-strålar fortfarande kan skada ögonen. Samma princip gäller för vind-skydd, särskilt om glasögon faktiskt bärs i ett flygplan på hög höjd. Alternativt bör luftfarten glasögon heller inte användas för uppgifter som de inte var avsedda för, t. ex. svetsning eller i olika bygg-relaterade områden.

För att hitta flyg glasögon för inköp, kontrollera cykelaffärer och andra butiker som erbjuder Biker redskap. Butiken medarbetare eller chef bör vara tillgängliga för att besvara några frågor om märken och modeller, och kan kanske hjälpa plocka ut exakt slags behövs skyddsglasögon. Flera praktiska designer är nu tillgängliga, inklusive sådana med justerbar näsa broar och byglar med linser som kan tas bort och ersättas med andra, tillåter förare att anpassa glasögon för varje aktivitet eller tid på dygnet.

Vård för luftfarten skyddsglasögon är viktigt, men inte svårt att göra. Specialiserar Aviator Goggle Rengöringskit finns från de flesta goggle återförsäljare. Många rengöring lösningar hjälper också förhindrar repor och fläckar, så att linserna är i gott skick vid alla tillfällen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.