Vad är Airplane Glider?

En Paper Airplane är tekniskt sett, en typ av glidande flygplan. En PARASEGLA, som är en kombination glada och fallskärm som är utformat för att lyfta en passagerare i glidande flygningen, kan också beskrivas som ett segelflygplan. Rymdfärjan, när de återvänder till jorden, använder alla principer glidande flykt. Men termen flygplan glider oftast hänvisar till en passagerarfordon flygplan utan motor eller makt av något slag. Som vanliga flygplan som saknar motorer, ett flygplan glider har en flygkropp och vingar, men på många sätt är en helt annan båt att flyga. Om du vill lyfta upp i luften, ett flygplan glider måste gå fortare än makt allvar. Högre hastighet än gravitationskraften är vad producerar hissen. Detta kan uppnås på olika sätt som inkluderar fortkörning i stark motvind, starta från hög höjd, eller bogseras och utgiven av ett motordrivet flygplan.

För att vara effektivt i långvariga flygningar, flygplan segelflygplan aktie Gemensamma egenskaper. Först är de byggda för att vara lätt för att kräva så lite energi som möjligt att nå hissen. Andra, gör det möjligt att sömlös konstruktion i både form och material för mindre drag. Tredje, vingar ett flygplan glider är mycket längre i förhållande till flygkroppen än vanliga flygplan och är också mycket tunnare för att resultera i färre drag. Sådan teknik ger effektivare segelflygning men tillåter mindre hastighet och mindre exakt manövrerbarhet.

Avsaknad av en motor eller motor innebär att ett flygplan glider inte kan producera dragkraft för att öka hastigheten, vilket i sin tur ökar lift. Därför måste ett flygplan glider integrera olika tekniker för att öka hastigheten. En metod är härkomst. Med fallande vinkel, flyget segelflygplan börser höjd för hastighet, produktion och därmed hiss, som kan förlänga flygningen. En annan metod för att öka hastigheten innebär hantering av ballast. Vattentankar, som transporterar upp till flera hundra pounds vatten, gör planet tyngre och kan resultera i ökad hastighet i båda förlista höjd och fart framåt som kan användas för att skapa lyftkraft. Vid rätt tidpunkt, kan piloten välja att överge den ballast att lätta planet och få en större hiss.

Det finns updrafts, kallad termik, som kan hjälpa till att hålla ett flygplan segelflygplan i flykten, men den glider så småningom saknar tillräcklig höjd, Updraft eller motvind för att förlänga flygningen . Resultatet blir en nedstigning till mark atop landningsstället vanligen bestående av en eller två små hjul.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.