Ska jag köpa en hybridbil?

Hybridbilarna har blivit en av de mest populära fordonsindustrin trenderna de senaste åren. Med fler och fler människor oroar sig för miljön och den höga kostnaden för bensin, gör tanken på att köpa en bil som kan köras på olika typer av bränsle mycket känsla. Men är en hybrid bil värd bekostnad? Här är några av sina för-och nackdelar: Eftersom en hybridbil är en ny trend är att regeringen driver på hårt för att få in det i konsumentens ögon. Detta innebär köpare kommer att få incitament, skatteavdrag på upp till $ 1500 amerikanska dollar (USD), särskild garanti bestämmelser, och rätten att driva sina hybridbilar i High Beläggning Vehicle (HOV) körfält. Hybridbilarna har inga uppenbara skillnader med en vanlig bil, och kräver ingen speciell behandling eller körskicklighet. får en hybridbil en mycket högre körsträcka, upp till tio procent i vissa fall, och släpper ut 97% mindre gifter i miljön än den genomsnittliga bilen. De är lättare och har en mjukare effekt på vägar och mjuk terräng. Med priset på bensin skyhöga, en bil som kan köras på både gas och el, beroende på omständigheterna, är en stor fördel. De flesta människor som väljer att köpa en hybridbil, dock citera en "må-bra-faktor" som huvudsaklig anledning att köpa bilen. Det är deras lilla sätt att bidra till en grönare värld.

Trots alla de fördelar som ovan, en hybridbil även har vissa nackdelar. Till att börja med, de är dyra. Även med skatteavdrag erbjuds en hybridbil tenderar att vara mer i genomsnitt 3. 000 $ US dollar (USD) dyrare än en vanlig bil. De kostar mer att registrera och reparation kostnaderna tenderar att vara rejäl, eftersom alla system för bilar är nära förbundna med varandra och bara expert mekanik kan hantera reparationer. Delar får inte vara lätt tillgänglig, vilket kan innebära att vara utan bil under en längre period som du väntar på att den ska repareras.

Toyota leder marknaden för hybridbilar, med 21 lastbilar och 17 bilar antingen produktionen eller väntas komma ut på marknaden snart. Honda, Ford och GM är Chevrolet producerar också en liten andel av hybridbilar, andra företag, till exempel Nissan och Hyundai, ansluter marknaden senast 2008.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.