I flygplan, vad är en P38?

Lockheed P-38 Lightning eller P38 var en mångsidig stridsplan som såg tjänsten under hela andra världskriget. Vissa amerikanska flygare krediterades P38 med USA: s framgångar i kriget och hävdar att detta plan revolutionerat United States Air Force. Den p38 var i kontinuerlig produktion och användning i hela den amerikanska inblandningen i andra världskriget, med nästan 10. 000 plan rullande från Lockheed växter från 1942 till 1945. Detta plan byggdes som svar på specifikationer som gjorts av Förenta staternas regering, och den hade en mycket distinkt utseende, med två bommar bostäder planets motorer och en isolerad gondol i mitten av det flygplan som höll i sittbrunnen. Införandet av två motorer var en av de saker som gjorde P38 sådan fantastisk prestanda flygplan, som piloter kunde fortsätta att flyga, om en av motorerna misslyckades, går in för en säker landning när enmotoriga flygplan skulle ha störtat.

dessa plan var utformade som krigare, och de fick beväpning att backa upp dem med en kanon och fyra kulsprutor monterade på näsan av flygplanet. P38s användes även för mark spärreld, bombningar, spaning och eskort plikt dock demonstrerat sin flexibilitet. Efter kriget, när planen var pensionärer i USA, fortsatte de att göra tjänst i Europa där piloterna var förtjust i P38 på grund av dess utökade synlighet. Planet hade rykte om sig att vara svår att hantera, men i själva verket dessa plan var extremt pålitlig och kunna bestående stor motgång. Den "flyboys" av andra världskriget tog P38s hela Stillahavskriget, och dessa plan var också närvarande vid D-Day och många andra stora evenemang i Europa. Överst P38 Ace var Richard Bong, med 40 bekräftade döda i sina flygplan. Medan P38 gjorde yeomanly tjänst i andra världskriget, de flygplan snabbt blev aktuella på grund av dess nära motorer, med ankomst till jetflyg, var sådana flygplan snabbt skuffas på baksidan av flygfältet.

Flera P38s och repliker P38 är i bruk idag. Årgång flygplan demonstreras vid större airshows, och de är oftast underhålls av pilotens föreningar som är intresserade av att bevara historien om andra världskriget. Den "Pathfinder" eller "Fork-Tailed Devil" som P38 kallades ibland, var en viktig del av historien om den militära luftfarten för USA, och planen var mindes ömt som många av de män som flög dem i aktion .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.